Trombózis

Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2010. december 22-én a terhességem 8. hónapjában mélyvénás trombózis alakult ki a bal lábamban. A terhesség és a szoptatás miatt 0, 6 ml-es Clexane-nal szúrtam magam napi 2x, illetve gumiharisnyát is hordanom kell. Egy hónappal ezelőtt Syncumarra állítottak át. A napi 4 Syncumar nem használt, elkezdett hullani a hajam, az INR értéke pedig 1, 28-ra esett. Visszaállítottak a Clexane-ra. A genetikai vizsgálat kimutatta, hogy nem vagyok hajlamos a trombózisra. A vérrög a lábamban nem oszlott el. Elmentem konzultációra egy másik orvoshoz is, aki azt mondta, hogy a vérrög a leletek alapján már biztosan nem fog feloszlani, az már beépült az érfalba, és véleménye szerint, mivel már egy éve használok vérhígítót, hagyjam abba, ellenben a gumiharisnyát még hordjam, a 6 hónap múlva esedékes kontrollig mindenképpen. A gumiharisnya alatt a lábam egyáltalán nem dagad, illetve volt olyan, hogy fél napig nem is volt rajtam, mivel esküvőn voltam, akkor sem dagadt meg. A doktor úr szerint szedjek napi 3 Detralexet. Kicsit tanácstalan vagyok, most csak úgy egyik napról a másikra hagyjam abba a vérhígítót? Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel

Dr. Váróczy László PhD válasza trombózis témában

Tisztelt Érdeklődő!

Egyetértek azzal a kollégával, aki azt javasolta, hogy 1 év elteltével abbahagyhatja a vérlvadásgátló kezelést, de a gumiharisnyát és a Detralexet még használja tovább. Ugyanis, ha valóban nincs trombózisra hajlamosító genetikai eltérése, csekély annak az esélye, hogy újabb vérrög alakul ki, de a felszínes visszeresség kifejlődése továbbra is reális veszély.

Kérdés: 2011. december 20., 21:29 ;Megválaszolva: 2011. december 26., 16:38
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
20 évesen, trombózis után
Tisztelt Doktornő! 20 éves, egészségesen élő, túlsúlytól nem szenvedő, nem dohányzó lány vagyok. Másfél évig szedtem a Milligest...
szükséges egy részlegesebb...
Jo napot kivánok, Érdekelne hogy szükséges volna egy részlegesebb vizsgálat. A férjem, bal láb trombozist szenvedett, a dopplert végeztek, 14...
trombózis
Tisztelt doktornő! Trombozisom van és emboliam is volt. Az lenne a kérdésem hogy mennyi mozgás az ami megengedett? 2 hétig voltam kórházban. Alig...
Vérhígító szedése ajánlott?...
Az utóbbi időben rengeteget hallani mélyvénás trombózis, tüdőembólia kockázatáról. Aggasztanak ezek a hírek. Szeretném megelőzni ezen...
Trombózis?
Ez előző kérdésemhez még annyi: a jobb vádlim kicsit jobban fáj, és ha ülök vagy fekszem inkább feszülős kevésbé fájdalamas. Ha valakinek...