• Trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A páromnak visszér problémája van,sokat panaszkodik,hogy úgy érzi,mintha belülről melegítenék a lábát,ami nincs megdagadva,csak az erek dudorodnak ki.Lehetséges,hogy trombózisa van,illetve melyek a tünetei a trombózisnak,s mikor ajánlatos orvoshoz fordulni?Köszönettel, Gulyás Piroska.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a visszér témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján a felületes lábszárvénák tágulata, gyulladása okozza panaszát. Ha visszerek területén a lábszár meleg, érintésre fájdalmas, akkor ez a felületes vénák gyulladása (tromboflebitisz) lehet. Nem keverendő össze a mélyvénás trombózissal, mely jelentős fájdalommal, feszüléssel, a végtag duzzanatával jár. Ezt orvosi vizsgálattal és vérvétellel (D-dimer) lehet igazolni. Keresse fel háziorvosát a további kezelés eldöntése érdekében.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 13., 17:52; Megválaszolva: 2011. december 15., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés