Vur

Tisztelt Doktornő! A kislányom egyéves múlt. 6 hónaposan III. fokú vese refluxot állapítottak meg nála szerencsére csak a bal vesén.. Előtte volt már vesemedence gyulladás 2-szer, és 3 hónapos kora óta antibiotikumot szed. Most egy évesen ismét végeztek izotópos vizsgálatot. De a nefrológusunk balesete miatt nem tud fogadni minket. Szeretném megtudni, hogy a alábbiak mit jelentenek és a továbbiakban mire számíthatok. más vizsgálatok, műtét, egyéb lehetőségek? " Vizsgálat Statikus Veseszcintigráfia A proximális tubulusokhoz fixálódó radifarmakonnal készült veseszcinigréfiás vizsgálat AP, PA, és LPO vetületű felvételein. a jobb vese szabályos megjelenésű. A bal vese kisebb a jobbnál, intenzitása is alacsonyabb, de farmakonfelvétele egyenletes. Az összes működő parenchyma 42, 5%-át képviseli. Vélemény Bal oldalon kevesebb működő állomány, gócos laesio jele nélkül." Válaszát élőre is köszönöm!

Dr. Szegedi Krisztián válasza veseszcintigráfia témában

A statikus veseszcintigraphia a vesék parenchimájának működőképességét mutatja meg, mondhatni státuszrögzítés célból.

Jelen esetben a bal vese csökkent funkcióját igazolta.

Amennyiben a bal oldalon ismert, diagnosztizált VUR-ja van a kislánynak, mindenképpen javasolnám mutassa meg egy gyermekurológusnak, ha eddig még nem tette meg (Budapesten: Merksz főorvos a Heim Pál kórházban, Debrecenben: Csízy főorvos DEOEC Gyermekklinikán) .

Kérdés: 2011. március 10., 13:58; Megválaszolva: 2011. március 15., 16:12
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Viz van a testben nem csak a...
Tisztelt doktor úr /hölgy ! az édesanyám nevében írom e kérdést Nehezen mozgóm a lábaim meg vannak dagadva erőtlen vagyok . egy orvos...
Labor - inzulin - vese?
Kedves Doktornő, 35 éves nő vagyok, 164 cm, 65 kg. Nincs komoly panaszom, viszont a laboreredményem két fronton tér el. Az egyik az inzulinnal...
Kell-e további kezelés?
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 80 éves, magas vércukor-és koleszterinszinttel és magas vérnyomással. Ezekre gyógyszert is szed. (Ezeken kívül még...
Veseelégtelenségre utaló...
Kedves Doktornő! Pár napja készült laborvizsgálaton 2 értékem lett jóval magasab a referenciatartománynál, az egyik a kreatinin ami 125 umol/L lett...
Magas kratinin szint
Tisztelt Dr nő 43 éves 80 kg izmos testalkatú fehér férfi vagyok régóta foglalkozom testépítéssel, egyéb sportokkal egészséges életmódot...