Vesebetegség?

Tisztelt Orvosom, évtizedek óta van "felszálló-leszálló"húgyúti fertőzésem-streptococcusszal fertőződtem még középiskolás korban-emiatt elég sokat fáj a vesém.Ebben az évben már reggelente onnan tudom, hogy ki kell mennem, hogy robban szét a vesetájékom, nem vizelési inger, hanem lélegzetvételre is fokozódó szúrás és fájdalom ébreszt.Vizelés után nehezen szűnik a fájdalom, legalább fél óra kell, hogy minden rendes kerékvágásba kerüljön, s egész nap nincs egyéb panasz...persze a megfázásokkal kínosan kell vigyázzak, gyakoriak nálam a cickafarkos-zsurlós ülőfürdők is, amik hamar enyhítik a tüneteket. Mennyire komoly betegséget jeleznek ezek a tünetek, mit tanácsol? Hálásan köszönöm, Kelemenke

Dr. Csuth Ágnes válasza húgyúti fertőzés témában

Kedves Kelemenke!

A tünetei alapján urológiai kivizsgálás mindenképpen indokolt, a panaszok hátterében nem lehet kizárni, hogy súlyosabb húgyúti betegség nem áll-e.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 08., 10:05 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 10:05
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
recidiváló húgyúti fertőzés...
Kedves Doktornő / Doktor Úr! Egy és negyed éves kislányomnál újszülött kora óta negyedik alkalommal igazolódik húgyúti fertőzés (e. coli...
EGRF érték
Tisztelt Doktornő! Márciusi leletemen az eGFR érték 86 mL/perc/1,73 m2 volt, az augusztusi leletemen ugyanez az érték jelentősen csökkent 54...
EGFR-EPI vérvétel
eGFR-EPI vérvételt éhgyomorral kell elvégezni?
Vesefunkciók
Másfél évvel ezelőtt üregrendszeri daganat miatt kivették az egyik vesémet. A műtét utáni napon vérvizsgálatot végeztek, a Kreatinin szint 152 (a...
Viz van a testben nem csak a...
Tisztelt doktor úr /hölgy ! az édesanyám nevében írom e kérdést Nehezen mozgóm a lábaim meg vannak dagadva erőtlen vagyok . egy orvos...