Schönlein-Henock purpura

Tisztelt Doktornő! Megkaptam válaszát, a kisfiam betegségével kapcsolatban, amit nagyon köszönök, örülök, hogy Ön válaszolt, hiszen személyesen is ismerem Önt, és nagy tisztelője vagyok tudásának és szakértelmének, kislányomat kezelte korábban. Az lenne a kérdésem, hogy a kisfiamat, aki a schönlein-Henock purpura betegségben szenved két napja hazaengedték a klinikáról, de sajnos másnap vissza kellett vinnünk, mert a gyermek beödémásodott a kezén és a lábán, nem tudott járni. Nagyon aggódom, ezek még bele férnek ebbe a betegségbe, vagy ez már nem normális tünet jelenség, újból subokban megjelentek rajta a purpurák, a talpától a derekáig, szteroid szedése mellett, mi lehet ennek a vége akár jó, akár rossz kérem írja meg nekem. Mik jöhetnek még elő?

WEBBeteg szakértő válasza Sch témában

Kedves Kérdező!

Ilyen kiújulás gyakran előfordul, különösen a betegség kezdetétől számított első 2 évben. Általában 2 év tünetmentesség után tekintjük gyógyultnak a schönleines gyermekeket. Az hogy ilyen gyorsan hazaengedték a klinikáról azt mutatja, hogy a béltünetek szépen gyógyulnak és a vesét nem érinti ez a betegség. A bőr és izületi tünetek - mint már korábban is írtam, - nem olyan súlyosak, ijesztő a kép, de meggyógyul.

 

Köszönöm kedves szavait, ki a kislánya, mikor és mivel kezeltem? Ha ezt egy külön levélben megírja nekem én megkapom a webbetegtől.Üdvözlettel: Dr. Barla Erzsébet, gyermekgyógyász-nefrológus

Dr. Barla Erzsébet, gyermekgyógyász-nefrológus
Kérdés: 2009. június 23., 21:13; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:13
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Viz van a testben nem csak a...
Tisztelt doktor úr /hölgy ! az édesanyám nevében írom e kérdést Nehezen mozgóm a lábaim meg vannak dagadva erőtlen vagyok . egy orvos...
Labor - inzulin - vese?
Kedves Doktornő, 35 éves nő vagyok, 164 cm, 65 kg. Nincs komoly panaszom, viszont a laboreredményem két fronton tér el. Az egyik az inzulinnal...
Kell-e további kezelés?
Tisztelt Doktornő! Nagymamám 80 éves, magas vércukor-és koleszterinszinttel és magas vérnyomással. Ezekre gyógyszert is szed. (Ezeken kívül még...
Veseelégtelenségre utaló...
Kedves Doktornő! Pár napja készült laborvizsgálaton 2 értékem lett jóval magasab a referenciatartománynál, az egyik a kreatinin ami 125 umol/L lett...
Magas kratinin szint
Tisztelt Dr nő 43 éves 80 kg izmos testalkatú fehér férfi vagyok régóta foglalkozom testépítéssel, egyéb sportokkal egészséges életmódot...