• Veseciszta és vesekő - Kell ezzel foglalkozni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A bal vesémben több darab cisztát találtak, és mindkét vesémben gyakori a kőképződés. Kell ezzel foglalkozni?

        WEBBeteg szakértő válasza a Veseciszta, vesekő témában

        Feltétlenül foglalkozni kell vele. Bár egy cysta önmagában nem, vagy nagyon ritkán okoz gondot, a cysták és a kövek együttes jelenléte miatt felmerül egy vesebetegség, az ún. szivacsvese lehetősége is. Kérdés az is, hogy a családban az elődök között volt-e valakinek ún. sokcystás (polyciystás) vesebetegsége.

        Minél hamarabb forduljon szakemberhez, nephrológushoz. Ő majd a vizsgálatok és a családi adatok alapján megmondja, hogy elég-e évenként ellenőriztetnie, vagy rendszeres gondozást igényel.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-13 15:51:54; Megválaszolva: 2009. június 13., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jelenleg urológushoz járok már egy ideje. A problémám az, hogy állandó derékfájdalmaim vannak, a bal vesém kevés százalékban működik (20 valamennyi %). Az urológusom szerint tágulatom van, ami érthető, viszont ennél többet nem tudnak...
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése