• Született vesecysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktor nő/úr.kérdezni szeretném öntől, hogy mindkét vesémben kissebb nagyobb vesecyszták vannak és ezek bizonyos időközönként nőnek ami gondot okozott.ezért tavaj szeptemberben jobb oldali veseüllyedés miatt percutan nephropexiát végeztek rajtam.kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyem van arra, hogy a másik vesémmel ne szenvedjek ennyit és ahátam, derekam mindigfájni fog ezután? válaszát előre is megköszönöm tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a veseciszta témában

        Tisztelt Kérdező!


        A percutan nephropexia nem a vesecysták miatt történt, hanem bizonyos fokú vesesüllyedés miatt. A vesecysták 3 esetben jelentenek problémát. 1. nagyra nőnek és fájdalmat okoznak - ekkor leszívással, esetleg a nagyra nőtt cysták eltávolításával megszüntethető a probléma. 2. összenyomják a vese üregrendszerét és vesepangást okoznak - ez "vesefeltöltéssel" (urographia) megállapítható, ekkor is javasolt műtéti megoldás, mert tartós vesemedence gyulladást, vagy vesekárosodást okozhatnak. 3. nem szép hólyagokként látszanak az ultrahangon, hanem több rekesszel és sűrű tartalommal rendelkeznek - ekkor meglőzési célzattal kell eltávolítani őket.
        Egyébként, ha nem okoznak pangást és jó a vesék vérvételi eredménye (kreatinin, GFR), akkor teendőt nem igényelnek.

        Üdvözlettel: Dr. Benyó Mátyás


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 12:26:00; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!