• Fehérhje a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr/nő!

        Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy kb 3 éve fedezték fel hogy magas a fehérje a vizeletemben. azóta járok veseambulanciára. eddig mindig kb 300mg/l alatt volt a 24órás gyüjtött vizeletbena fehérje, viszont most nagyon megugrott 766mg/l. a vesefunkcióim teljesen jók. Mi okozhatja vajon ezt? Doktornő fehérjediétát írt elő és három hónap után kontrol és ha nem javul akkor biposzia. A vérnyomásom magas arra szedek gyógyszert már régóta. Biztos hogy a vese áll a háttérben nem lehet más oka? Köszönöm válaszát  Üdvözlettel Györgyi

        WEBBeteg szakértő válasza a veseműködés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fehérjevizelés hátterében veseműködési zavar áll, hogy mi az ok, azt fogja a biopsia igazolni. Lehet hogy a magasvérnyomása is veseeredetű, ezt izotópos és un. duplex ultrahanggal valamint vérvizsgálattal tudják igazolni.

        Üdvözlettel: Dr. Barla Erzsébet, gyermekgyógyász-nefrológus


        Dr. Barla Erzsébet, gyermekgyógyász-nefrológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:16:31; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!