Vesekő kivétele

A bal vesémben felső kehelyben van egy 4 miliméteres feltehetőleg oxalát dihidrát kő mennyi az esély arra hogy spontán elindul? Vagy hogy kiszedik e általában ha nem okoz eddig problémát? Köszönöm válaszát.

Dr. Merth Gábor válasza vesekő témában

Kedves Kérdező!

Bőven van rá esély, hogy spontán kőürülés történjen (bizonyos gyógyszerek még segítik is a könnyebb kőürülést, melyekről -itt nem akarok reklámozni semmit- kérdezze meg kezelőorvosát) .

De általánosságban elmondható, hogy a sok mozgás és bő folyadékfogyasztásnál jobb "gyógykezelést" eddig senki nem talált ki az apró kövek kiürítésére.

Kérdés: 2012. augusztus 12., 16:58; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 09:48

Kérdések és válaszok: Vesebetegségek

Táplálkozási tanács vesekő és...
Tisztelt Szakértő! Érdeklödnek, hogy tudna-e táplálkozási tanácsot adni vesekövesség minimalizálására. Jelen pillanatban mindenevő vagyok:)...
Veseko es kalciumhiany
Nemreg tudtuk meg hogy a paromnak (29 eves feri) tobb apro vesekove alakult ki, melyek kalcium alapuak. Ugyanakkor kalciumhianya is van, a szukseges ertek...
A terhességi teszt eredményét...
Tisztelt doktornő! 3 hete elmentem ügyeletre mert görcsölt a vesém ott azt mondta az orvos, hogy valószínűleg vese kövem van amire felírt...
vesekő tágult vese
Tisztelt Szakértő jövő hétre elő vagyok jegyezve ESWL eljárásra 4 vesekő miatt. a közelmúltban más okból végzett MR vizsgálat kimutatta, hogy...
Veseciszta, vesekö van ok aggodalomra?...
Tisztelt Doktor nö vagy Doktor Úr. Most három éve fedezték fel egy rutin vizsgálaton hogy egy ciszta van a jobb vesémen, 6cm hosszú és 6cm széles....