• VEse betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Aférjem beteg kőszőnőm a feleletet a diagnozisa Insuff.renuum chr. gr Iv N18, 0 Cystae renuum bil. Hypertensio art.1 10, 0. Retinopathia hypertensiva gr II. Cataracta senilis incipiens ou. Aneamia sec. D50 HOPB LABORT EREDM. lKCI 6, 10 eRCI 2, 84 hGB79 hCT 0, 239 mcv84, 1 mch 27, 8 mchc 331 tRCI147.Urea 38, 8 Kreatinin 908 K 6, 0 nA135 cl 107 Ca 1, 92 ph 7, 274 pCO24, 7 pO 29, 8 pROTEIN 24 ORÁBAN 8, 80 Kreatinin Klirens 11, 81 24 orában dializist ajánlanak kérem hogyan táplálkozon kőszőnőm

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vesebeteg témában

        Kedves Kérdező! A legfontosabb dolog a fehérje megszorítás, abból is a húsféléket kell minimálisra csökkenteni. A tej, tojás, ha egyéb problémát nem okoz a fogyasztása jobb, mintha húst enne. Folyadékot annyit kell bevinni, amennyit ki tud üríteni, illetve annál kb. fél literrel többet. Sószegény étrend a kísérő magas vérnyomás miatt kedvező lehet, de rendszeres laboratóriumi ellenőrzésekre szükség van. Ha megindul a dialízis, a laborértékek javulnak, a dializáló orvossal kell részletesen megbeszélniök az étrendet, folyadékfogyasztást és a gyógyszeres kezelést is. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. június 27., 00:20; Megválaszolva: 2012. június 29., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.