vesefájdalom

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Tavaly nyáron, pont 1 évvel ezelőtt vesegörccsel kerültem kórházba, a munkahelyemről hívnunk kellett a mentőket. Akkor épp vizsgáztattam, ami számomra hatalmas stresszterhelést jelent. Most is épp vizsgáztatási teendők előtt állok (tanár a foglalkozásom) és ismét szurkál a bal vesetájékom, időnként, nem folyamatosan, de érzem a fájdalmat, még éjszaka is van, h. erre ébredek. Igyekszem sok folyadékot fogyasztani (min nap 2 liter) , gyógyszert nem szedek, csak C-vitamint és egy B-vitaminokból álló étrendkiegészítőt. Sajnos a stresszt nem tudom kiküszöbölni, a szakmám, a munkám velejárója a stressz. Ön szerint mi a teendő, hogyan előzhetem meg az esetleges újabb rohamot? A tavalyi vizsgálatok végül nem mutattak ki vesekövet és vesehomokot sem, pedig rengeteg vizsgálaton kellett átesnem akkor a klinikán, ahová beszállítottak. Akkor az orvosok azt mondták, nem kizárt, h. a probléma hátterében pszichés okok húzódnak meg. Mielőbbi válaszát, segítségét nagyon köszönöm. Létezhet megelőzés egy ilyen helyzetben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza vesegörcs témában

Kedves Kérdező!

Mivel szervi elváltozás, kövesség, vesehomok nem igazolódott nehéz megelőzésről beszélni. Talán a bőséges folyadékfogyasztás mellett, ha panaszai kezdődnek vegyen be, akár megelőzésképpen görcsoldót és fájdalomcsillapítót. (Nospa, Algopyrin) Felmerül még, hogy a fájdalma mégsem veseeredetű, így ismétlődés esetén újabb kivizsgálás szóba jön.

Kérdés: 2012. június 10., 20:54; Megválaszolva: 2012. június 12., 17:15
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Állandó vízhajtás
Tisztelt Doktornő! kb 4 éve refluxos vagyok 1 cm hiatus herniával. kb 2 éve van jó pár ételintoleranciám és laktózérzékeny is...
Magasabb Kreatinin, alacsony eGFR
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Rendszeresen sportoló, egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom, kevés...
Hasiultrahang
Vesecysta, szerzett
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea! Kérem, véleményezze a mellékelt ambuláns naplót és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...