A terhességi teszt eredményét bezvarhatja a vesekő vagy a vesekőre szedett gyógyszerek?

Tisztelt doktornő! 3 hete elmentem ügyeletre mert görcsölt a vesém ott azt mondta az orvos, hogy valószínűleg vese kövem van amire felírt gyógyszereket (rowatinex, no-spa forte, voltaren végbél kúp) . csakhogy 2 hete a terhességi teszt pozitív lett és menstruáció se jelentkezett és nem akartam a a gyógyszerrel mérgezni a babát így abba hagytam.egy pár napra rá erős vese görcsök léptek fel és magas láz (38, 5-39, 8) a csontjaim fájtak ez kb. 3-4 napig. és így újra elkezdtem szedni a gyógyszereket+ panadolt.most már nincs lázam viszont a fejem (homlokom tarkom) lüktet, nem bírok lefelé nézni mert szédülök és érzem hogy a fülem se a legtökéletesebb. A kérdésem: a terhességi teszt eredményét bezavarhatták a vesekő és a gyógyszerek? a magas láz mitől léphetet fel? és hogy ez a fejfájás mitől lehet?

Dr. Szanyi Andrea válasza vesekő témában

Kedves Kérdező!

A terhességi teszt eredményét a vesekövesség illetve a szedett gyógyszerek nem befolyásolják. A láza, fejfájása valamilyen fertőzéstől lehetett. A vesekövesség esetleges fennállását tanácsos lenne kivizsgáltatni, mivel ha tényleg vannak kövei, azok a későbbiekben is okozhatnak panaszt. Javasolnám hasi ultrahang vizsgálatát és vizelet vizsgálatát.

Kérdés: 2012. június 02., 17:47; Megválaszolva: 2012. június 05., 18:10
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Táplálkozási tanács vesekő és...
Tisztelt Szakértő! Érdeklödnek, hogy tudna-e táplálkozási tanácsot adni vesekövesség minimalizálására. Jelen pillanatban mindenevő vagyok:)...
Veseko es kalciumhiany
Nemreg tudtuk meg hogy a paromnak (29 eves feri) tobb apro vesekove alakult ki, melyek kalcium alapuak. Ugyanakkor kalciumhianya is van, a szukseges ertek...
Vesekő kivétele
A bal vesémben felső kehelyben van egy 4 miliméteres feltehetőleg oxalát dihidrát kő mennyi az esély arra hogy spontán elindul? Vagy hogy kiszedik e...
vesekő tágult vese
Tisztelt Szakértő jövő hétre elő vagyok jegyezve ESWL eljárásra 4 vesekő miatt. a közelmúltban más okból végzett MR vizsgálat kimutatta, hogy...
Veseciszta, vesekö van ok aggodalomra?...
Tisztelt Doktor nö vagy Doktor Úr. Most három éve fedezték fel egy rutin vizsgálaton hogy egy ciszta van a jobb vesémen, 6cm hosszú és 6cm széles....