• Vesekő-kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! 12 éve van vesekövem, nem rendszeresen, inkább több évente, Ca-oxalát összetételű. Kettőt szétzúztak, egyet műtéttel távolítottak el, az már majdnem a hólyagomig elért, de onnan nem mozdult. Most, kb öt év után, ismét görcsöl a vesém, ez a fájdalom kisugárzik néha a combom felső részébe, és a nemi szerv felé, a nagyajkakhoz. Ma megnézett az urológus ultrahanggal, annyit mondott, hogy pangás nincs, és elküldött röntgenre. Papíromon a következő szerepel: bal oldali vesén bizonytalan mészárnyék vetül, a bal vesére gáz vetül. Elküldött hasi ultrahangra, ami két hét múlva lesz. Kérdésem, hogy a hasi ultrahang teljesen más, mint amivel ő megnézett? Lehetséges, hogy csak ezzel észrevehető a kövem, a másikkal pedig nem? Egyértelműen érzem, hogy a vesém görcsöl, néha társul mellé alhasi fájdalom is. Nopsat szedhetek, ha nagyon görcsöl? Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Boros Miklós válasza a görcsös fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A vesekövesség egyértelmű. Az urológus által végzett ultrahang csak a vesemedence pangását zárta ki nem egy részletes ultrahang volt. Fogyasszon bőven folyadékot és szedje a görcsoldót panasz esetén.


        Kérdés: 2012. január 10., 16:49; Megválaszolva: 2012. január 14., 15:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.