• Lelet3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Kérdező! Mumpszon átesett gyermekkorában? Elképzelhető, valami virális fertőzés akár, mely a máját is érinti (ha csak él több alkohollal, egyéb tudatmódosító szerekkel...). Felnőtt korban a mumpsz gyakran érinti a heréket. Egy triviális vírusos fertőzés elindíthat autoimmun folyamatokat (mikor az immunrendszer saját "gazdája ellen fordul). Súlyzózás herevisszérsérvet okozhat (okoz is), mely a heréknél szintén egy húzó, nyomó (néha éles, nem kisugárzó) kellemetlen érzést, fájdalmat illetve ott méretváltozást okozhat. Szexuális aktivitását mikor kezdte, mikor jelentkeztek a panaszok? A "prosztata gyógyszert" mire föl kapta? És végül, de nem utolsó sorban, fiatal felnőtt férfiaknál, intermittáló jelleggel, azaz hol a bal, hol a jobb, hol ekkor, hol akkor, de szokott kellemetlenül, elviselhető mértékben "nyilallni" a heréjük, ez a férfi biológiája. Bár igaz, méretük nem csökken, és szőrzetük sem ritkul!! Tisztelt Dr Merth Gábor! Igen fiatal koromban átestem mumpszon. Nem iszok alkoholt és nem fogyasztok tudatmódosító szert. Here vízérsérvem sincs többször voltam ultrahangon. szexuális aktivitást 17 évesen kezdtem 19 évesen jelentkeztek a panaszok. A prosztata gyógyszert "felfázásra "kaptam. A fájdalom erős szúró jellegű. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Merth Gábor válasza a herebetegség témában

        Elképzelhető, hogy krónikus prosztatagyulladásban, esetleg kismedencei fájdalomszindrómában szenved, melyet egyszerű, pár napos kezeléssel nem lehet kikezelni, komplex, hosszútávú kezelést igényel. Vizsgálata sem egyszerű. A májenzim emelkedése miatt nem irányították belgyógyász szakorvos elé? Immunológus látta esetleg?


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 07., 16:42; Megválaszolva: 2011. október 13., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés