• Candida?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Kb 2 hete sűrű vizelési inger problémával elmentem az urológiára, majd írtak fel nekem arra gyógyszert. Az úgy tűnik rendbejött. Sajnos az utóbbi időben volt eg ykis lázam kb 38.4 körüli, elkezdett fájni a derekam, és az kisugérzott a hátamra is. A fityma alatt megjelentek ilyen kis fehér krém szerű pöttyök amik lemoshatóak voltak. Illetve eléggé viszket is a fityma környéke. Illetve piros is volt. Mikor teljen hátra húzom a bőrt akkor kicsit fáj, és arra jöttem rá, hogy a fitymafék az kicsit olyan mintha meglenne keményedve, kicsit feszesbb mint szokott. Illetve kicsit pirosabb is az a rész. Persze a kellemetlen vakarászástól is lehet az, de nem hinném. Vettem Canesten krémet amivel 2-3 alkalommal kenegetem a fityma alatti területet. A viszketés néha erősebb de most a enőcs után kb fél órával nem viszket, csak érzem, hogy a ruha hozzáér ahhoz a piros fitymafék végződéshez, és irritálja a bőrt. Mit javasol ezen tünetek alapján candida lehet? Köszönön válaszát.

        Dr. Merth Gábor válasza a fertőzés témában

        Tünetek alapján valamilyen fertőzése lehet, innen megállapítani nem lehet, hogy milyen. Egy külső fertőzés nem okoz lázat, ez akkor jellemző, ha testen belüli, vagy nagyon kiterjedt helyen van fertőzés. Javaslom mindenképpen menjen el szakorvoshoz, mert nem biztos, hogy "kigyógyult" az alapproblémájából! (Úgy tűnik vesemedence vagy prosztatagyulladása lehet...)


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 07., 10:30; Megválaszolva: 2011. október 13., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés