• Lelet 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Merth Gábor! A herefájdalom problémájával fordultam önhöz megkért, hogy fejtsem ki bővebben. 192 cm magas vagyok 105 kg, 26 éves, Nem vagyok elhízva erős testalkatom van. Panaszom már lassan több ( 7) éve fenn áll.Többször fordultam urológushoz de nagyrészt prosztata gyógyszert vagy omni tocas-t szedtem nem használtak. Régebben rendszeresen súlyzóztam (eltekintve pár edzőteremben elfogyasztott proteinturmixtólés két hétig kreatin monohidráttól) Nem szedtem semmilyen hormonális készítményt.és semmilyen kiegészítőt Egy idő után elkezdet a herém fájni szőrzetritkulás is megfigyelhető volt here méretbeli csökkenése is. Urológusok nem találtak soha semmilyen rendellenes dolgot. Egy éve megint elkezdtem súlyzózni.Egy idő után a fájdalom kezdet elmaradni, javult a közérzetem is. (Nem szedtem semmilyen hormonális készítményt és bármiféle kiegészítőt) De miután abba hagytam az edzést ismét vissza tért. Ekkor mentem el újból urológushoz és kértem hormontesztet is. A többi lelet: Vizelet általános: Fajsúly 1,030 1,005 1,030 Vegyhatás 7 5 8 Fehérje: negatív Genny: negatív Urobilinogén: normál Bilirubin: negatív Cukor: Negatív Aceton: negatív Nitrit: negatív Vér: negatív Vizelet üledék: Semmi kóros nem található Klinikai kémiai vizsgálatok: LH: 4,6 0,8 7,6 FSH: 5,8 0,7 11 Prolaktin: 138 53 360 tesztoszteron totál 8,3 5,5 25,2 Szexhormon- kötő fehérje (SHBG) 10,8 10,0 57,0 Hematológiai vizsgálaton ami eltér az átlagostól: Monocita abszolút 0,7 00 8,0 Monocita % 9,9 00 8,0 Klinikai kémiai vizsgálatok: Kreatinin 63 64 104 GPT: 59 0 41 Gamma GT: 127 11 50 Koleszteri összes: 5,1 00 5,0 Koleszterin LDL: 3,1 0,0 3,0 Triglicerid 1,8 00 1,7 Kíváncsi vagyok véleményére és várom javaslatait.

        Dr. Merth Gábor válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! Mumpszon átesett gyermekkorában? Elképzelhető, valami virális fertőzés akár, mely a máját is érinti (ha csak él több alkohollal, egyéb tudatmódosító szerekkel...). Felnőtt korban a mumpsz gyakran érinti a heréket. Egy triviális vírusos fertőzés elindíthat autoimmun folyamatokat (mikor az immunrendszer saját "gazdája ellen fordul). Súlyzózás herevisszérsérvet okozhat (okoz is), mely a heréknél szintén egy húzó, nyomó (néha éles, nem kisugárzó) kellemetlen érzést, fájdalmat illetve ott méretváltozást okozhat. Szexuális aktivitását mikor kezdte, mikor jelentkeztek a panaszok? A "prosztata gyógyszert" mire föl kapta? És végül, de nem utolsó sorban, fiatal felnőtt férfiaknál, intermittáló jelleggel, azaz hol a bal, hol a jobb, hol ekkor, hol akkor, de szokott kellemetlenül, elviselhető mértékben "nyilallni" a heréjük, ez a férfi biológiája. Bár igaz, méretük nem csökken, és szőrzetük sem ritkul!!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 05., 22:43; Megválaszolva: 2011. október 07., 00:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés