Lelet 2

Tisztelt Dr Merth Gábor! A herefájdalom problémájával fordultam önhöz megkért, hogy fejtsem ki bővebben. 192 cm magas vagyok 105 kg, 26 éves, Nem vagyok elhízva erős testalkatom van. Panaszom már lassan több (7) éve fenn áll.Többször fordultam urológushoz de nagyrészt prosztata gyógyszert vagy omni tocas-t szedtem nem használtak. Régebben rendszeresen súlyzóztam (eltekintve pár edzőteremben elfogyasztott proteinturmixtólés két hétig kreatin monohidráttól) Nem szedtem semmilyen hormonális készítményt.és semmilyen kiegészítőt Egy idő után elkezdet a herém fájni szőrzetritkulás is megfigyelhető volt here méretbeli csökkenése is. Urológusok nem találtak soha semmilyen rendellenes dolgot. Egy éve megint elkezdtem súlyzózni.Egy idő után a fájdalom kezdet elmaradni, javult a közérzetem is. (Nem szedtem semmilyen hormonális készítményt és bármiféle kiegészítőt) De miután abba hagytam az edzést ismét vissza tért. Ekkor mentem el újból urológushoz és kértem hormontesztet is. A többi lelet: Vizelet általános: Fajsúly 1, 030 1, 005 1, 030 Vegyhatás 7 5 8 Fehérje: negatív Genny: negatív Urobilinogén: normál Bilirubin: negatív Cukor: Negatív Aceton: negatív Nitrit: negatív Vér: negatív Vizelet üledék: Semmi kóros nem található Klinikai kémiai vizsgálatok: LH: 4, 6 0, 8 7, 6 FSH: 5, 8 0, 7 11 Prolaktin: 138 53 360 tesztoszteron totál 8, 3 5, 5 25, 2 Szexhormon- kötő fehérje (SHBG) 10, 8 10, 0 57, 0 Hematológiai vizsgálaton ami eltér az átlagostól: Monocita abszolút 0, 7 00 8, 0 Monocita % 9, 9 00 8, 0 Klinikai kémiai vizsgálatok: Kreatinin 63 64 104 GPT: 59 0 41 Gamma GT: 127 11 50 Koleszteri összes: 5, 1 00 5, 0 Koleszterin LDL: 3, 1 0, 0 3, 0 Triglicerid 1, 8 00 1, 7 Kíváncsi vagyok véleményére és várom javaslatait.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza herefájdalom témában

Kedves Kérdező!

Mumpszon átesett gyermekkorában? Elképzelhető, valami virális fertőzés akár, mely a máját is érinti (ha csak él több alkohollal, egyéb tudatmódosító szerekkel...) . Felnőtt korban a mumpsz gyakran érinti a heréket. Egy triviális vírusos fertőzés elindíthat autoimmun folyamatokat (mikor az immunrendszer saját "gazdája ellen fordul) . Súlyzózás herevisszérsérvet okozhat (okoz is) , mely a heréknél szintén egy húzó, nyomó (néha éles, nem kisugárzó) kellemetlen érzést, fájdalmat illetve ott méretváltozást okozhat. Szexuális aktivitását mikor kezdte, mikor jelentkeztek a panaszok? A "prosztata gyógyszert" mire föl kapta?

És végül, de nem utolsó sorban, fiatal felnőtt férfiaknál, intermittáló jelleggel, azaz hol a bal, hol a jobb, hol ekkor, hol akkor, de szokott kellemetlenül, elviselhető mértékben "nyilallni" a heréjük, ez a férfi biológiája. Bár igaz, méretük nem csökken, és szőrzetük sem ritkul!

Kérdés: 2011. október 05., 22:43; Megválaszolva: 2011. október 07., 00:42
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Gyakori vizelés