• Gyakori felfázás, véres vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktornő / Doktorúr! 22 éves vagyok, és az elmúlt egy évben gyakran jelentkezett nálam felfázásos tünet, ebben az évben kb. 4-5-ször, a legutóbbi egy hónappal ezelőtt, illetve jelenleg is aktuális sajnos. A háziorvosom Nolicin-S tablettát szokott rá felírni, ami rendszerint gyorsan helyrehozza, és ismét tünetmentes leszek. A mostani felfázásomkor véres volt a vizeletem is. Azt szeretném kérdezni, hogy nem túl gyakori-e ez, illetve szeretnék a végére járni. Jelenleg már tünetmentes vagyok, de még szedem a tablettát. A háziorvosom előző hónapban azt mondta, legközelebb mindenképp ki kell vizsgáltatni, de ennek ellenére most sem küldött el sehová. Érdemes-e most felkeresnem magánúton egy szakorvost, vagy várjak a következő tünetek jelentkezéséig? Lehet-e kivizsgálni, ha szedem a Nolicint? Legtöbbször nem sokkal szexuális együttlét után rövid idővel jelentkeznek a tünetek, lehet-e esetleg nőgyógyászati probléma, vagy urulógus szakorvost kell felkeressek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Már most, az antibiotikum elindítása után nem érdemes tenyésztést csináltatni. Én azt javaslom, hogy ha legközelebb jelentkezik probléma, akkor nőgyógyászati és vizelettenyésztés is szükséges. Valóban lehet oka nőgyógyászati, sokszor a hüvelyben lévő baktériumok okoznak felszálló fertőzést. Azt tudom még tanácsolni, hogy aktus után próbáljon meg pisilni, napközben bő folyadékot inni, javaslom a kisvirágú füzike teát.


        Kérdés: 2011. október 03., 20:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: