Vese probléma

Tisztelt Doktornő! A vesémmel van problémám már volt többször is kalcium oxalát kövem, sajnos ha kávét fogyasztok sokszor érzem, hogy érzékennyé válik a vesém hol az egyik hol a másik. Jó ideig nem ittam kávét és nem is volt semmi problémám a vesémmel, de sajnos néha szükségem van rá, serkentő hatása miatt ezért kérném a tanácsát, hogy Ön szerint merjek inni kávét vagy próbáljak véglegesen leszokni róla? Vagy van más megoldás, hogy ne bántsa a veséimet, esetleg a koffeinmentes kávét próbáljam ki. Köszönettel f.szabo

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza a vesebetegség témában

Kedves Kérdező! A jelenkori orvostudomány szerint a kis mennyiségű koffeinfogyasztás kedvező hatással bír az emberi szervezetre, több területen is. A vesében enyhe fokú diuretikumként, azaz vizeletkiválasztás serkentőként hat, valószínűleg emiatt érzi kávéfogyasztás után veséit (nem másért). Amennyiben többször fordult elő Önnél vesekő, azt megelőzni nagyobb folyadékmennyiség bevitelével, több mozgással, valamint a befolyásolható hajlamosító tényezők mérséklésével, azaz a "bevitel" csökkentésével lehet. Ilyen dolgok oxalát kő esetén a tejtermékek (tej, sajt, kefír, stb.) sóska, spenót, hüvelyesnövények fogyasztásának mérséklése, esetleg a nagy dózisban bevitt C vitamin csökkentése. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

Kérdés: 2011. október 02., 22:01; Megválaszolva: 2011. október 03., 19:01
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
férfi intimtorna
Merevedési zavar, érzéketlen...
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen