• Alhasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy szakértő segítségét szeretném kérni. Sajnos a héten már másodszor próbáltam sikertelenül eljutni urológiai szakrendelésre. Problémám a következő: kb. 1 hete vettem észre, hogy mikor kedvesemmel együtt vagyunk, és közeledek az orgazmus felé, erősen szúró fájdalmat érzek a húgyhólyagom környékén. A közeledő menstruációs ciklusomnak tudtam be a dolgot, de később szintén erősen szúrt a húgyhólyagom környékén az orgazmus közeledtével. Kedvesemmel többször is próbálkoztunk, de minden egyes alkalommal szúrt. Azóta elindult a havi vérzésem, már el is múlt. Azután azt vettem észre, hogy az alhasi terület megkeményedett, enyhe feszítő fájdalmat is éreztem. Emellett elég sűrűn járok az illemhelyre. A menstruáció utáni 1. napon a szúrást az alhasamban a pisilésnél is éreztem. A vizeletem szinte alig sárga, más rendellenességet nem vettem észre rajta. Elkezdtem kamillateát inni, és sok folyadékot fogyasztani. Most, a menstruáció utáni 3. napon már nem olyan kemény a hasam, a fájdalom is enyhült. De azért aggódom, hogy mi lehet a baj, és mivel már kétszer is sikertelenül jártam a szakrendelésen, ezért a segítségüket kérem. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anna

        Dr. Merth Gábor válasza a szúró fájdalom a hólyagban témában

        Kedves Anna! Vizsgálatok nélkül megmondani, mi a baj, nem lehet. Tüneteiből elképzelhető egy fertőzés, de akár nőgyógyászati probléma is (amennyiben a menstruáció környékén markánsabbak a panaszok, vannak olyan nőgy. kórképek, melyek kezelni kell!) Azaz, minden képen el kellene jusson szakorvoshoz! Ha nem jut el SZTK-ba, forduljon magánorvoshoz! A panaszokat valószínűleg a tőzegáfonya és a bő folyadékfogyasztás jól "kezeli", de az alap problémát nem fogja elmulasztani!! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 14:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: