• Baktérium a vizeletben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Múlt szerdán együtt voltam a barátnőmmel, múlt csütörtöktől vizelés után csípő érzést kezdtem érezni a "makk belsejében" (megítélésem szerint a hugyvezetékben). A vizelés maga nem fájdalmas, semmilyen rendellenességet nem észlelek. Az ejakulációnál sincs semmilyen tünet. A csípő érzés 5-10 másodperces késleltetéssel jelentkezik és kb fél percig tart. Azóta eltelt egy hét, a dolog enyhült de még mindig jelentkezik valamennyire. Most szerdán egyéb okból laborvizsgálaton voltam és ott számomra nem meglepő módon egy új bejegyzés is került a lapra ami eddig nem volt: baktérium (de a normál tartományon belül). Bescanneltem a leletet kivágtam az idetartozó részeket és csatoltam Önnek (minden más értékem normális). Jól sejtem hogy a barátnőmtől származik a dolog? mennyire súlyos ez? mire számítsak? Rengeteg teát iszom mert úgy tudom a sok folyadék segít "átmosni" a "dolgokat". Ön javasol antibiotikumos kezelést? Nem szívesen járulnék hozzá az antibiotikum rezisztencia problémához.. Egyébként csak tablettával védekezünk.

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Én azt mondom, egy kúra AB szedése javasolt (tenyésztés alapján lenne célszerű kiválasztani a gyógyszert) csakúgy, mint partnerénél. Egyrészt ha panaszai ennyi idő után nem javultak, mire számít, másrészt hiába kezelik ki Önt, ha partnerétől visszakaphatja a fertőzést. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 14:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés