• Húgyúti fertőzés, Eneterococcus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy eléggé komplex problémával fordulok Önhöz. A párom (30 éves férfi) húgyúti problémákkal küzd hónapok óta. Eneterococcust mutattak ki a húgycsövében (bár az ondóban nem). Panaszai: a makkon néha pirosas foltok, vizelési zavarok: gyakori vizelési inger, csípő érzés változó intenzitással. A prosztatáját rendben találták. Többszöri sikertelen antibiotikum kúra után jelenlegi orvosa 6 hetes Sumetrolim kúrát írt elő. Kb. 20 szem után a tünetei enyhülni látszanak, de attól tartunk, az immunrendszere kezd gyengülni a sok gyógyszer és talán a stressz hatására (jelentős lelki-magánéleti válságot élünk át sajnos jelenleg). Pár napja szájpenészt találtak nála, erre kapott Borax ecsetelőt, ill. Corsodilt, de azóta a felső ajkán pici, halvány, világos pöttyök is megjelentek. Ez is szájpenész? Ezenkívül az állán mindkét oldalt pici pattanásszerű kiütések, ill. a nyakán is hasonló piros pöttyök jelentek meg. Ez mit jelent? Az antibiotikumok hatása? És ha igen, akkor mindezek miatt abba kell hagynia a kezelést? Esetleg elég ha csak erősítjük az immunrendszerét? Tartunk a gyógyszer mellékhatásaitól, ugyanakkor abbahagyása esetén a visszatérő vizelési panaszoktól is. A kúra elején 2-3 napos szünet tartott a Sumetrolim szedésében – vélt vagy való mellékhatások miatt - ettől rezisztenssé válhattak a baktériumok? Tanácstalanok vagyunk, nincs egységes álláspont azon orvosok között sem, akiktől eddig segítséget kértünk (urológusok, bőrgyógyász) Segítségét előre is köszönöm, bármilyen jó tanácsot örömmel fogadok.

        WEBBeteg szakértő válasza a urológiai fertőzés témában

        Uhh... Tehát: az alapprobléma kezelése -tekintettel a visszatérő /nem kikezelt alsó húgyúti fertőzés gyógyításához hozzátartozik sajnos a hosszútávú AB szedés is, az emellett alkalmazott többi kezeléssel együtt (elég komplex dolog). Ez hosszú távon nem tesz jót, több ponton sem, az emberi szervezetnek. Ezeket tüneteket -az adott mellékhatásokra gondolva, csökkenteni lehet, de az arra hajlamosaknál teljesen megszüntetni nagyon nehéz. Mivel nem csak a kóros baktériumokat írtja, de az ember saját baktérium flórájába is belepiszkál az antibiotikum, mérlegelni kell, mi a cél, és mi ennek az ára. Ennek átbeszélésére itt a hely elég szűkös, ezért kell a kezeléskor átbeszélni ezen dolgokat a kezelőorvosával. Érdemes az illető párját is megvizsgálni, csak a biztonság kedvéért (ping-pong effekt miatt). Léteznek immunerősítők, a szervezet saját, nem patogén, "jó bacijait" tartalmazó készítmények, esetleg ezek is segíthetnek. Egy AB ha már elkezdek szedni, kieső napok nélkül, végig be kell szedni, mert egyrészt így hatásos, másrészt valóban, rezisztencia kialakulására adhat lehetőséget. Ezt az Önök esetében meg lehet vizsgálni, egy rezisztencia vizsgálattal.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 17:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés