Serdülőkori varicocele

Először körülbelül 1 éve tapasztaltam elváltozást a bal herémen: kisebb volt, mint a jobb és fizikai megerőltetés (sport, fűnyírás stb.) után az erek megduzzadtak. Nyugalmi helyzetben nem feltűnő. Ez azóta is így van. Nem fáj, semmi egyéb problémám nincs. Elmentem háziorvoshoz, aki beutalt az urulógushoz, aki műtétet javasolt, én viszont nem szeretném megműtettni magam, amíg csak esztétikat hátrányt jelent a viszér. A kérdésem az lenne, hogy mennyire sürgős egy ilyen műtét? Mit kockáztatok az elmulasztásával? Nincs esetleg más, alternatív gyógymód?

WEBBeteg Szakértő válasza varicocele témában

Tisztelt Kérdező!

A kitágult herevisszér nem esztétikai zavar, hanem a here keingési problémája. Hosszútávon a here működése zavart szenved. Ne halogassa a műtétet. Alternatív gyógymód nincs.

Kérdés: 2011. augusztus 06., 12:25 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 21:02
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Varicocele-műtét utáni...
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: Varicokele-műtétem volt. Azt az utasítást kaptam, hogy két hétig ne szexeljek utána. A 12. napon...
Bal oldali varicokele mûtétem volt, 2...
Tisztelt Doktornö/úr! Amint azt már fentebb is említettem, hereviszér tágulatot allapítottak meg nálam, amit lassan két hete meg is operáltak. A...
varicocele műtét
Varicocele
Testtől elálló boxer miatt lehet...