• Candida fertőzés,mi a teendő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Barátnőmmel 2 éve aktív a nemi életünk,de ő 5 éve candida fertőzésbe szenved,még nem tudták kigyógyítani sehol sajnos,rengeteg gyógyszer volt már soron...A kérdésem,hogy nálam megfigyeltem,a napokban igen "büdös" a péniszem,pedig higénikusan maximálisan rendben tartom! A vizeletem is nagyon erős színre,szagra is.Általában zöld színű,de olyakor a szokásos sárga,csak sötétebbe,és kicsit zavaros az állaga is.Kiváncsiságból üvegbe "pisiltem" és ott láttam,hogy valami kis fehér pihék uszkálnak benne.(az üveg tiszta volt).Candibene-rathioparm kenőcsöt használok,azzal kenem a makkot.Ön szerint mi lehet ez?Egy megközelítő választ kérnék ha lehetséges,mert nem igen tudok elmenni mostanság vele szakorvoshoz.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a vizelési zavar témában

        Kedves Kérdező! Sajnos azt kell mondjam, hogy bizony rá kell szánni egy kis időt a probléma megoldására, mert különben -higgye el, ha most nem teszi meg- hosszú távon fog vele szenvedni. 1. urológus szakorvoshoz fordulni. 2. mintát venni (mi ez? -valószínűleg gomba, milyen gyógyszerre érzékeny?!, stb.). Kezeléshez szükséges gyógyszert nem fog tudni recept nélkül venni! 3. kezelni, attól függően, hogy érintett-e a húgycső, húgyhólyag, egyéb dolog. 4. partnert is megvizsgálni!!! hiába kezelik ki Önt, ha partnerében ott a kórság, így csak "ping-pong-ozni" fognak, egy soha véget nem érő "játékban". 5. megnyugtatóan ellenőrizni, hogy mindkettőjükből ki van irtva a baj. (Amennyiben partnere ilyen sokat szenved a gombásodástól, elképzelhető, hogy komplexen kellene őt kivizsgálni, lehet, hogy van valahol egy reservoár, amit talán nem vettek észre, nem megfelelő kezelést kap, vmi alap baja van, stb...)


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 27., 22:51; Megválaszolva: 2011. június 29., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés