Férfiklimax tünetei

Tisztelt Doktor Úr! Konkrét választ szeretnék kérni arra: 4 éve SM betegnél - stresszes életvitel után, alatt - mikor, mik és hogy jelentkeznek a férfiklimax tünetek? Hogylehet kezelni ill.megszüntetni ha lehet? vagy már bele kell törődnöm Hogy reagálhat erre a partnerem? ill hogy fogadhatja el? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza klimax témában

Kedves Kérdező!

A férfi hormon csökkenése az emberben, a lábujjhegyétől a feje búbjáig, mindenhol változásokat okoz (hat) . A teljesség igénye nélkül: idegrendszeri tünetek (emocionális labilitás, ingerlékenység, alvászavar, depresszió, stb.) , hőhullám, szédülés, fejfájás, csökkent koncentráló képesség, fáradtság, alvászavar, memóriazavarok, testsúlynövekedés (zsírtöbblet) , izomerő gyengülés, szőrnövekedési zavar, gynecomastia, libidó csökkenés, reggeli merevedés elmaradása, merevedési zavarok, ejakulációs problémák, stbstbstb.

Ha valóban a tesztoszteron szint csökkent mivolta okozza ezeket (ehhez hasonló) problémákat, akkor a prosztata rák fennállásának kizárását követően tesztoszteronpótlással lehet rendezni a bajt. (Szív, máj, vérképző rendszer, valamint a prosztata rendszeres ellenőrzése mellett! )

Egy türelmes, megértő partnerrel közösen, együtt biztos vagyok benne, hogy át tudnak lendülni ezeken a nehézségeken, amennyiben valóban a férfi klimax áll panaszai hátterében…

Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

Kérdés: 2011. június 08., 16:56; Megválaszolva: 2011. június 10., 15:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Gyenge erekció és sok...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 1 éve jelentősen gyengébb az erekcióm a szokottnál, de még nem probléma az izgalmi állapot fenntartása....
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Megduzzadt herezacskó
Kérdésem:Hólyag tumor vagy a vese...
Sugárterhelés - hólyaggyulladás