Férfiklimax tünetei

Tisztelt Doktor Úr! Konkrét választ szeretnék kérni arra: 4 éve SM betegnél - stresszes életvitel után, alatt - mikor, mik és hogy jelentkeznek a férfiklimax tünetek? Hogylehet kezelni ill.megszüntetni ha lehet? vagy már bele kell törődnöm Hogy reagálhat erre a partnerem? ill hogy fogadhatja el? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza a klimax témában

Kedves Kérdező! A férfi hormon csökkenése az emberben, a lábujjhegyétől a feje búbjáig, mindenhol változásokat okoz(hat). A teljesség igénye nélkül: idegrendszeri tünetek (emocionális labilitás, ingerlékenység, alvászavar, depresszió, stb.), hőhullám, szédülés, fejfájás, csökkent koncentráló képesség, fáradtság, alvászavar, memóriazavarok, testsúlynövekedés (zsírtöbblet), izomerő gyengülés, szőrnövekedési zavar, gynecomastia, libidó csökkenés, reggeli merevedés elmaradása, merevedési zavarok, ejakulációs problémák, stbstbstb. Ha valóban a tesztoszteron szint csökkent mivolta okozza ezeket (ehhez hasonló) problémákat, akkor a prosztata rák fennállásának kizárását követően tesztoszteronpótlással lehet rendezni a bajt. (Szív, máj, vérképző rendszer, valamint a prosztata rendszeres ellenőrzése mellett! ) Egy türelmes, megértő partnerrel közösen, együtt biztos vagyok benne, hogy át tudnak lendülni ezeken a nehézségeken, amennyiben valóban a férfi klimax áll panaszai hátterében… Tisztelettel, Dr. Merth Gábor

Kérdés: 2011. június 08., 16:56; Megválaszolva: 2011. június 10., 15:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Tesztoszteron szint
Pénisz megdagadás
Csomó a péniszen
Bizsergő érzés a péniszben
Prosztata