• Prosztatagyulladás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő problémával fordulok Önhöz és kérem segítségét abban, hogy magyarázatot találjak jelenlegi helyzetemre. Körülbelül 2 éve diagnosztizáltak nálam jóindulatú prosztatagyulladást, melynek tünete a feltűnően sok vizelési inger illetve merevedési zavar volt. Ez az állapot sajnos saját hibámból 1-1.5 évig fennmaradt majd komplex kezeléssel (antibiotikum, tökmagolaj, rendszeres mozgás, stb.) sikerült orvosolni. Legalábbis reményeim szerint. Illetve az orvoson ezt állapította meg. Az említett időszak előtt (érzésem szerint) aktívabb volt a szexuális hozzáállásom mint a betegség után. Értem ezalatt azt, hogy naponta többször volt spontán merevedésem illetve nagyobb nemi vágyat éreztem. A betegség utáni időszakban (ahogy a betegség alatt is) a spontán merevedések szinte teljesen megszűntek és a szexuális vágyam is alábbhagyott. A szexuális életem rendeződött és hetente minimum két alkalommal szeretkezünk is a barátnőmmel. Igazából, amint az előbb is említettem az zavar, hogy bár szexuálisan aktív vagyok, de ennek az aktivitásnak a foka érzésem szerint nem olyan mint a betegség előtt volt. Spontán merevedések hiánya, szexuális vágy csökkenése, stb. Persze a betegségem óta folytatom azt az életmódot mellyel megelőzhetem az ilyen jellegű megbetegedéseket. Rendszeresen mozgok, tökmagolajat eszem rendszeresen kapszula formában, nem illetve ritkán fogyasztok tömény szeszt, tehát úgy érzem ,mindent megtettem annak érdekében, hogy minden visszaálljon az eredeti kerékvágásba, de nem történt meg. Átgondoltam a mentális/ szexuálpszichológiai oldalát is, hogy talán ott a baj, de semmilyen feszültséget nem érzek sem szeretkezés közben, sem úgy általában egész nap, ami akadályozhatná a merevedéseket. Kérem segítsen megválaszolni a bennem felmerült kérdéseket, mert úgy érzem hogy a prosztatagyulladás után nem vagyok ugyanolyan mint előtte továbbá szeretném kérni, hogy ajánljon valamilyen módszert arra, hogy tudnám kideríteni a probléma forrását, illetve hogyan tudnám megoldani. Előre is Nagyon Köszönöm!!!!

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a prosztata témában

        Bizonyos esetekben maradványtünetekkel járhat a prosztata gyulladás. Típusosnak nevezném a különböző fokú merevedési zavarokat és az ebből fakadó lelki problémákat, valamint az állandósuló kismedencei fájdalamat. Amennyiben jól értem Önnek a libido csökkenésen kívül egyébb panasza nincs. Ez esetben javasolnám a tesztoszteron szint ellenőrzését.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 27., 11:24; Megválaszolva: 2011. június 04., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: