• Kis dudorocska a bal herém felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot Kívánok! Egy kérdésem lenne: a herezacskómban, közvetlenül a hímvesszőm mellett, fent a bal herém felett (vagy rajta vagy a mellékherémen nem tudom) kialakult már régebben egy ilyen kis kitapintható kis dudorocska(sztem kisebb mint egy borsószem), ami akkor is látszik, ha felhúzom a heréimet a hasfalam felé. Nem fáj, semmilyen más tünet nincsen, nem is kemény. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Merth Gábor válasza a here csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Nagy valószínűséggel (-95%), egy mellékhere cystát tapint, ami egy kiöblösödése a mellékhere falának. Ezt egy feszes spermiummal telt tasakként kell elképzelni, nagy problémát nem okoz, gyakori jelenség. Ha megnő, fájhat (akár csak intermittáló jelleggel is), illetve zavarhatja az embert. Nagyritkán nemzőképességi zavart okozhat, bár ha az ellen oldali ondó utak rendben vannak, ez sem valószínű. Igény esetén eltávolítása műtéti úton lehetséges csak, mely egynapos sebészet/ambuláns sebészeti beavatkozás keretében történik. A maradék 5%, pedig sok minden más lehet, bár ha ez valóban régóta meg van, akkor továbbra is a fenti véleményemet tartom. Ha nagyon zavarja egy ultrahangos vizsgálattal konkrétan meg lehet határozni az elváltozás mivoltát.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 30., 09:24; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés