• chlamindya fertőzés miatt kell pisilnem gyakran?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy körülbelül 4 hónapja kezdődött gyakori vízelési inger ilyen 1-2 óránként kellett pisilnem ez volt,hogy elmúlt pár napra akkor beállt normálisan a vízelés de utána megint megjelent újra. Vízelés közben nem csíp nem fáj nem akadozik meg semmi.Voltam háziorvosnál aki csinált vízeletvizsgálatot ami nem mutatott semmi gyulladást.Elküldött urulógushoz aki megtapintotta a prosztatámat kicsit érzékeny volt és nagy és bal oldalt kicsit felpuhult, vett kenetet is ami chlamindya fertőzést mutatott. doxycyclin-t kaptam 4 dobozzal 3 hétig volt elég visszamentem és kaptam megint 4 dobozzal. A tünetek még nem múltak el valamikor elmúlik a gyakori vízelés de van amikor napokig ismét óránként megyek pisilni. Volt ez idő alatt 2x, hogy piros pöttyek jelentek meg a makkomon és alatta amik viszkettek nagyon de magától elmúlt eddig 3x volt ez de pár nap alatt elmúlt. 19 éves vagyok a kérdésem az lenne, hogy mitől lehet a gyakori vízelési panaszom összefügghet-e azzal, hogy piros viszekő pöttyek jelentek meg a péniszemen vagy akár a prosztatámmal lehet valami baj vagy gyulladás vagy 6 hét alatt nem jött volna ki belőlem a clamyndia fertőzés és akár ez okozhatja még a panaszomat? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyakori vizelési inger témában

        Sajnos nem egyszerű az eset. A leírása alapján összeszedett egy szexuális úton elkapható fertőzést. Én a következőt tenném: 1.: habituális. Azaz óvszerhasználat. Nem csak hüvelyi, de orális illetve szokások alapján anális közösülés esetén is. Ezek a baktériumok nem csak a hüvelyflórában találhatók meg, de test szerte mindenütt. Óvszerhasználat addig szükséges, amíg igazoltan meg nincs gyógyítva. 2.: partner vizsgálata. Hiába van kikezelve, ha a partnerével folyamatosan ping-pongoznak. Amennyiben nincs állandó partnere, az első pont különösen érvényes önnél. 3.: ondó illetve húgycső tenyésztéses vizsgálat, esetleg prosztata massage utáni vizelet vizsgálattal kiegészítve. (Nem biztos, hogy csak Chlamydia fertőzése van, nem biztos, hogy a kezelését követően Chlamydia fertőzése van). Ezek „kényes” baktériumok, melyek a gazdasejten kívül nagyon gyorsan elpusztulnak, normál vizeletből kitenyésztésük, igazolásuk nem lehetséges. Ha lehetősége van rá, kérjen/vegyen otthonra egy steril tenyészpoharat. Reggel fürödjön meg, és produkáljon bele ondót, úgy hogy más lehetőség szerint nem kerül bele. (Nem a normál bőrflóráját akarjuk kitenyészteni!) A mintát frissen még reggel bevinni vizsgálat céljából! Ezt követően konkrétan meg lehet nézni, milyen antibiotikus kezelés javasolt önnél. (Én ilyen esetekben kombinált kezelést szoktam alkalmazni, melynek valóban, az egyik komponense doxicyclin…) 4.: prosztata massage: amíg tart az antibiotikus kezelés, gyakori ondóürítés (tisztuljon a rendszer), valamint heti egy alkalommal prosztata massage szükséges, a lehetséges retenciós váladék eltüntetésére (mint amikor az ember egy mitesszert nyom ki az arcán). 5.: a megfelelő kenőccsel a péniszét, fürdést követően 5 maximum 7 alkalommal bekenni! 6.: egyéb kiegészítő kezelések, mint pl. tőzegáfonya, C illetve E vitamin komplex szedése, stb. 7.: gáti panaszok esetén, melyet szerencsére maga nem említett, intimtorna (pl.: Kriston féle i.torna) elkezdése megfontolandó. Ennek betanulása megint csak nem egyszerű, de nagyon hatásos. Leírásából úgy tűnik, magánál erre most nincs szükség. Javaslom, mindenképpen tegyen pontot az „I”-re, mert hosszútávon sok, nagyon nehezen kezelhető problémát okoz egy ilyen fertőzés, akár csak a férfi meddőségre, akár a krónikus prosztata gyulladásra gondolok. Lehetőleg kerülje a promiszkuitást, bár elismerem 19 évesen ez nem egyszerű szituáció.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 26., 12:21; Megválaszolva: 2011. április 29., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: