• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő! 2hónapja volt egy penis amputatio műtétem.az a kérdésem ,hogy soha nem lessz nekem többé orgazmusom.feleségem van.köszönöm szépen.

        Dr. Merth Gábor válasza a péniszamputáció témában

        Nos, ez így elég kevés információt tartalmaz. A péniszt milyen mértékben csonkolták? A makkból metszettek csak ki, vagy a péniszt mint teljes egészet távolították el, vagy esetleg csak a makkot és egy biztonságos régiót a testből? Történt beavatkozás az ágyéki illetve kismedencei(!) nyirokcsomóknál? Ezek azért fontos információk, mert ha csak egy biztonsági mezővel történt kimetszés történt, a nyirokcsomó régiók megkímélésével, tulajdon képen az ideg-pályák épen maradtak, melyek a merevedéshez, illetve az orgazmushoz szükségesek (a kettő nem feltétlen jelent egyet). Kismértékű csonkolás esetén (pl. a makkból történt kimetszéskor, pláne ha lézerrel történt, bár ez ma még Magyarországon sajnos nem terjedt el), az az általános tapasztalat, hogy idővel –műtétet követően 3-6 hónappal– az emberek rájönnek milyen „műfogásokat” használjanak a felláció , az orgazmus eléréséhez. Simogatás, egyén manuális machinációk, maga a vizuális stimulus is bevált „trükk” ilyen esetben. Azt lehet mondani, hogy kisebb csonkolás esetén idővel az emberek megtalálják a módját az együttlétre, és teljesen elégedettek a szexuális teljesítményükkel (Merevedés minősége, általános elégedettség, partner penetrációja, orgazmus, libidó stb. tekintetében.) Nagyobb csonkolás esetében fontos, hogy mekkora rész maradt a pénisz testéből (mely a partner behatolásához szükséges). Általában azt lehet mondani, hogy petyhüdt állapotban 4-5 cm elegendő a szexuális együttléthez, bár tudom, mondani könnyű. Ami inkább a szexuális együttlét fő gátja, az a férfiember szégyenérzete, amiért kisebb a hímvesszője, nincs rajta makk, stb. És ez most egy fontos dolog! Amennyiben ez Önnél is megvan, feltétlenül kérje szakember segítségét, mert ez a gátlás, szégyenérzet feloldható! Azt tudom mondani, hogy a fent említett paraméterek mindegyikében romlás következik be, de általánosan elmondható, hogy a férfiaknak nem kell feladni a szexuális együttlét örömeit, megvan az esély a minőségi élményre/együttlétre.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 24., 14:56; Megválaszolva: 2011. április 27., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés