• Felfázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! 23 éves lány vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy már egy éve folyamatos felfázásban szenvedek. Nincs gyakori vizelési ingerem, csak folyamatos enyhe fájdalom, ami ha figyelmetlen vagyok (hideg, kevés folyadékfogyasztás) fokozódik. A vizeletemből nem tenyészett ki baktérium, az ultrahang nem mutatott elváltozást. Az antibiotikumtól csak rosszabb lett (azt még a tenyésztés előtt írták fel). Azt szeretném megkérdezni, hogy ez lehet gombás fertőzés? Többször is volt hüvelygombám, és olvastam, hogy az megfertőzheti a hólyagot is. Lehetséges ennek a vizsgálata tükrözés nélkül? A gyulladás miatt félek, hogy nagyon fájna. Előre is nagyon köszönöm válaszát! Üdv R

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a húgyúti fertőzés témában

        Elméletileg lehet, és létezik is "gombás" hólyag fertőzés. Ez vizelettenyésztéssel kimutatható. Az Ön korában nem feltétlenül indokolt a hólyagtükrözés első körben, kezdő lépésként én ultrahang vizsgálatot esteleg egy urographias viszgálatot javasolnék, ha már fenntartó okot keresünk. Ajánlani tudom a tőzegáfonya kivonat renszeres szedését.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 13., 23:21; Megválaszolva: 2011. április 14., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Orvosok! 14 éves vagyok és kb fél éve szivárog egyfolytában az onndóm. Azért fordulok magukhoz mert nagyon zavaró és nem tünik el.. Maszturbálás tök normális de szintén utánna sok ideig mèg szivárog sőtt naponta pár csepp...
        Kedves Doktor úr! Szeptember3 .-án fordultam nőgyógyászhoz mert alhasi fájdalmaim voltak,a diagnózis a következő volt Emndometritis et adnexitis incip ,kolpitis IUD in utero.Kaptam rá gyógyszert (Azi Sandoz + Klion 2X1 )a panaszom elmúlt ,ezután...
        Üdvözlöm. Az volna a kérdésem hogy az alkohol mennyire van hatassal a spermakra ? Okozhat meddőseget ? Vagy roncsolja a spermákat? A parom 22 eve minden este iszik. 2-3sör..meg rövid(palinka) felcent...de en viszont babat szeretnék. Valaszat...
        Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 1 hónapja érzek szúró fájdalmat a húgycsövem végében. A fájdalom nem állandó, de egy hónap alatt nem múlt el.A péniszemen semmilyen külső változást nem találtam. A húgycső gyulladás tüneteit nem...