• Urológiai probléma.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy milyen betegség állhat annak hátterében, ha vese ultrahangozás után (erős fizikális nyomás hatása a vesékre) véres vizelet jelentkezik? Ez az eset kb. 2 hete történt, nem véres egyfolytában a vizelet de vannak napok, mikor mégis megjelenik (akár többször is egy nap). Kimondott vesegörcs nem tapasztalható. Megjegyezném, hogy prosztata vizsgálat okán történt az ultrahangozás (azonban rektális digitális vizsgálat nem történt!). 1,5 évvel ezelőtt hasi műtétből kialakult sérv miatt hasháló került behelyezésre (alhasban), így ott is érzékenység tapasztalható az ominózus vizsgálat óta. Kérdésem a következő: Van-e összefüggés a 2 dolog között és milyen szervi betegségre utalhat a fent említett tünet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kocsis István válasza a véres vizelet témában

        Tisztelt Olvasónk! A sérv és a véres vizelet között nincs összefüggés. Leveléből nem derült ki, hogy szed-e véralvadásgátló gyógyszert. Ha vérsnek látja a vizeletét, javaslom, keressen fel egy urológiai szakrendelést, érdemes vizeletvizsgálatot végezni.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 11., 16:38; Megválaszolva: 2011. április 15., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: