• Érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok Kedves Doktor Úr! Elnézést, hogy kérdésemmel zavarom! Írtam már Önnek korábban, nagyon kedves és hasznos választ kaptam! Nekem tavaly decemberben megszakították a terhességem a 19. héten, fejlődési rendellenesség miatt. Már újra próbálkozunk a férjemmel, viszont eszembe jutott valami amiben szeretném ha segítene. Férjem február elején megfázott, fájt a torka, a feje és folyt az orra. Most tegnap megint ezeket a tüneketek tapasztalja, sajnos megint elkapta a betegséget. Azt szeretném kéredezni, hogy a megfázás (lázzal nem jár) okozhat e valamilyen torzulást a spermiumokban? Kell e attól tartanom, hogy a betegsége miatt, esetleg egy deformált spermium termékenyíti meg a petesejtet és e miatt újra beteg lesz a babánk? Mert ha igen, akkor akármenniyre is szeretnénk már újra babát (első gyermek lenne), de várunk még 3 hónapot és ez idő alatt akkor gondolom regenerálódnak a hímivarsejtek. Az előző terhességem alatt rekeszsérve volt a kisfiunknak, a belső szervei már fent voltak a mellkasában és a szíve is eltolódott jobb oldalra. Az orvosok nem tudták megmondani miért alakult ki a betegség. Én most bizakodom és remélem minden rendben lesz a következő terhességem alatt, de ehhez szükségem lenne az Ön válaszára, hogy tisztában legyek a helyzettel. Válaszát előre is nagyon köszönöm!!! Üdvözlettel: Dia

        Dr. Csanádi Gábor válasza a spermakép témában

        Kedves Dia! Sajnos a vetélések pontos okát nem mindíg ismerhetjük, talán jobb elfogadnunk azt a tényt, hogy a szervezet sokkal okosabb nálunk és kiszűri a megtermékenyülés és a magzati fejlődés rendkívül összetett és sérülékeny folyamatában esetlegesen bekövetkező hibákat. Emiatt ne aggódjanak, az új baba - hacsak más hiba nincsen - tiszta lappal indulhat. Sérült spermium célbaérési valószínűsége és megtermékenyítő képessége a 0-hoz tart. Valós félelemre ez sem ad okot. Egy kis orrfolyás normális esetben nem befolyásolja a spermiumok minőségét. Magyarul: zavartalanul próbálkozzanak tovább!


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 06., 19:36; Megválaszolva: 2011. április 11., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés