távol az otthonomtól

Jó napot Doktornő! Én Lévai Anikó vagyok, és kérdéseim lennének, mert komolyan nyugtalan vagyok. Spanyolrszágban élek, és mivel nincs biztosításom, magánorvoshoz járok. nagyon ritka, hogy nekem bármi gondom lenne, háromhavonta eljárok, mert egyébként is gyógyszert kell feliratnom. (minulet) két hónapja felkerestem őt, és elmondtam, hogy viszketést érzek a végbelemnél kívül. krémet adott és mosdógélt, gombás fertőzésre ill. kapszulát, Hongoresilt. Nem múlt el. visszamentem. kenetet vett. kiderüt. hogy staphyloccust, és streptococcust találtak bennem. Az orvosom azt mondta, ez semmiség, teljesen általános dolog, bár elmondtam neki, hogy mikor húsz éves voltam, három hetet feküdtem kórházban kétoldali vesemedence gyulladással, Aztán mikor a neten néztem mik ezek a baktériumok, akkor kicsit megijedtem. beszedtem az összes antibiotikumot, eltelt egy hét, és fájni kezd a derekam. még két napot vártam, aztán ma visszamentem az orvoshoz, és kérdeztem, nem kell-e megint kenetet venni, hogy leelenőrizzék kiment e belőlem a baci? Azt mondta, semmi szükség rá, viszont kért vizelet mintát. És csodálkozott, hogy nincs se lázam, se hőmelkedésem, E. coli baktériumot talátak benne, (holnap átküldethetem a papírjaim) augmentint és enantyum 25mg-ot kaptam, alá az van írva: dexketprofeno trometamol nem találtam semmit a neten a mi lehet ez. Természetesen most is azt mondta, hogy ez egy teljesen általános dolog, semmi baj, vissza sem kell jönnöm, majd csak vigyek be vizeletet a laborba, és ha vmit találnak, hívnak. Szeretném megkérdezni, hogy veszélyes-e ez a baktérium, és hogy megbízhatok e az augmentim 125 és a enantyum antibiotikumokban? meggyógyulok tőlük biztosan?

Dr. Csuth Ágnes válasza húgyúti fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Jobb lenne, ha elküldené a pontos leletet, ez alapján annyit tudok mondani, hogy nőknél kontroll tenyésztés nem szükséges, a vizeletet tesztcsíkkal szoktuk ellenőrizni. Ha a kapott antibiotikum tenyésztés alapján, célzottan volt adva, nincs oka aggodalomra. A dexketoprofen egy gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító.

Kérdés: 2011. április 05., 00:52 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 14:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Elhuzodo urologiai problémák
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő, 30 éves férfi vagyok. Tavaly szeptemberben jártam elöször, akkor kipirosodott penisz borfelszin miatt borgyogyasznal....
A párom felfázása miatt kaphattam el...
Két hete nagyon erős barnás folyásom van. Elmentem orvoshoz, hüvelygombát állapított meg. Közben a párom vérvételi eredménye gennyet mutatott ki a...
Húgycső fertőzése
Tisztelt Doktor Úr! Elég kényes és kellemetlen jellegű problémával fordulok Önhöz. Egy nem túl átgondolt párkapcsolat következményeképp a...
Escherichia coli ESBL törzs
Tisztelt Doktor Úr! 90 éves nagymamám vizelttenyésztésének az eredménye a következő lett: Mikróba: Escherichia coli Csíraszám: 10^5/ml ESBL...
érdeklődés
Tisztelt DoktorÚR. Érdeklödni szeretnék mi lehet a próbléma ha augusztus óta 1 állandó partnerem van s amikor többször együtt vagyunk akkor másnap...