• Egyszerű felfázás vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Havi rendszerességgel, szinte napra pontosan felfázok. Rendszeresen iszok kamillateát, napi 2-3000 mg C-vitamint, vörösáfonya kapszulát, sok folyadékot iszok, mégis visszatér. Legutóbbi felfázásomkor jelentek meg ezek a felfázós tünetek (gyakori vizelési inger, csípő, viszkető érzés, alhasi fájdalom). Ekkor ittam tőzegáfonyás teát, cickafarkteát, 2 nap végére kezdett javulni, 3.-ik napon pedig tünetmentes lettem. 4.-nap semmi, de gondoltam azért folytatom ugyanúgy a folyamatos teázást. 5 nap hajnalában pedig ismételten felébredtem ezekkel az érzésekkel, 2 nap tünetmentesség után véres volt a vizeletem... ismételten. Szóval ismételten orvos, antibiotikum (ciproflaxin 500 mg). Nem öltözök úgy, hogy kint lenne a derekam, derékmelegítőt használok, elég gyakran van, hogy hőemelkedésem estére, szóval eléggé fagyos vagyok és épp ezért mindig melegen öltözök. Nem tudom, hogy mi okozza és a háziorvosom is csak rutinból „jó akkor most milyen antibiotikumot írjak fel?” kezel, nem tudom, hogy mit tegyek. Mit javasol?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Hölgyem! A visszatérő felfázások kivizsgálása során feltétlenül szükséges nőgyógyászati vizsgálat, kenet készítése, mert a probléma lehet egy lappangó, felszálló nőgyógyászati fertőzés.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 03., 14:21; Megválaszolva: 2011. április 04., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés