Húgyuti fertőzés.

Már egy fél éve kezelnek magánúton (bőrgyógyász) gombás fertőzéssel " legalább is így indult, akkor a hímvessző végén jelentkeztek a kiütéses tünetek. Idővel kenőcsös kezeléssel eltűnt a kiütés, nemsokkal utána a hugyút kezdett égni viszketni és egy tenyésztés után kiderült, hogy Klebsiella fertőzésem van, ez egy antibiotikumos kúra után (Cifran, ofloxin sandoz 200) valószínűleg eltűnt, mert, hogy a következő tenyésztéskor már csak egy baktériumot találtak (enterococcus faecalis) -t. Erre kaptam Diclac 150 ID-T és Augmentint 1g-t, 2 és fél hétre, már az elején kezdődtek a gyomorgörcsök és hasmenés (barna vörös nyálkás ) . A házi orvosomnak panaszkodtam és mondta, hogy valószínűleg begyulladtak a beleim a sok antibiotikumtól. Leállította a gyógyszert és helyette semicilint írt fel 250g-ost. Végigszedtem, de az égő, sugárzó, viszkető érzés maradt. Nem reagált rá egyik gyógyszer sem. Nem tudom mitévő legyek a gyomrom, és a beleim nem bírják már a gyógyszert. Szeretnék meggyógyulni!

Dr. Gál Mónika válasza gyógyszerérzékenység témában

Kedves Kérdező!

A rengeteg antibiotikum valószínűleg elpusztította a kórokozó baktériumok mellett a bélflóra védő baktériumai is. Javasolt lenne a normál bélflóra visszaállítása érdekében probiotikum szedése. Húgyuti problémái miatt pedig célszerű lenne-amennyiben van- állandó partnere párhuzamos vizsgálata és kezelése is, hogy egymást ne fertőzhessék újra.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 24., 22:46 ;Megválaszolva: 2011. március 28., 22:35
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom