Szülés után megváltozott vizeletürítés

Tisztelt doktor Úr! 1 éve szültem és a szülés után megváltoztak a vizelési szokásaim. Gyakori a vizelési inger, és lassúbb, csordogálóbb lett a vizelet ürítésem. 1 hónapja elmentem urodinamiás vizsgálatra, a leleten ez áll: Időben elhúzódó, csökkent sebességű, flucrtuáló jellegű vizeletürítés. Vél: megtartott detrusor működés, elhúzódó flow. További urológiai vizsgálat (tükrözés) javasolt. UH: negatív Vizelet tenyésztés: negatív Idő közben a tükrözés is megtörtént, szerencsére teljesen negatív lett, tehát nincs anatómiai oka a dolognak szerencsére. A vizsgáló orvos írt egy gyógyszert (Mestinon) a csökkent vizelet áramlásra, de arra nem tudott választ adni, hogy mi okozza a gyakori ingereket, holott nekem ez a fő problémám. A felírt gyógyszer a tájékoztatója szerint bél renyheségre való, amivel nekem egyáltalán nincs problémám, ezért nem örülnék, ha esetleg bajt, pl hasmenést okozna, ezért nem kezdtem el szedni. Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vizsgálat óta nagyon sokat javult a helyzet, már ami a gyakori ingereket illeti, (gondolom pszichés oka is volt a dolognak) , de a vizeletürítés jellege továbbra is olyan, mint volt. Kérem adjon tanácsot, hogy Ön milyen gyógyszert javasolna, mert a vizsgáló orvos nagyon bizonytalannak tűnt e tekintetben. Egy ismerőstől hallottam, hogy neki hólyag erősítő fizioterápiát írt ki az orvos hasonló problémára. Ilyet hol lehet igényelni? Köszönettel, Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza urológia témában

Tisztelt Olvasónk!

Leírásából nem derül ki, hogy császármetszéssel, vagy hüvelyi szüléssel, gátmetszéssel szült-e. A hüvelyi szülés, a gátmetszészés, a záróizom, a húgycső körüli szövetek állapotát változtathatja. Első körben gát izom tornát, esetleg jógát szoktunk javasolni. Ilyen csoportok indulnak minden felé, mivel nem Ön az egyedüli, akinek hasonló problémája van. A következő lehetőség a Tens, vagy Detrusan kezelés, amelyek mesterségesen mozgatják meg a gát izomzatát. A következő lehetőség a gyógyszer, ami lehet pl. Mestinon is.

Kérdés: 2011. március 16., 13:31; Megválaszolva: 2011. március 20., 10:39
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Vizelet gyorstesz-ver
Tisztelt Doktor Ur/Doktorno! Par honapja vannak vizeleshez kapcsolodo panaszaim (gyakoribb, neha surgeto vizelesi inger, enyhe alhasi diszkomfort vizeles...
Kellemetlen érzés pisilés közben...
Tisztelt Doktornő, Doktor úr, Egy összetett problémával kapcsolatban kérem az Ön segítségét. Sajnos annak ellenére, hogy ésszel ezeket a dolgokat...
Fitymafék műtét utáni teendők...
Tisztelt doktor Úr/Nő! A minap fitymafék átvágáson estem át, s kezelőorvosom azt tanácsolta, kamillateába áztassam a péniszemet. Ezt meg is...
Prosztata vagy here
Üdvözletem! Írtam már önöknek, azóta elmentem urológiára és ultrahangra.1 hónap mulva kell visszamennem kontrollra! az ultrahangon ezt a leletet...
Fitymafék műtét utáni fájdalmak
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért fáj az elvégzett műtét után több mint 2 hónappal is a heg, ha megérintem? Nem durva fájdalomról lenne szó...