• Vizelési panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Azért fordulnék Önhöz, mivel már lassan 3 hónapja tartó panaszaim vannak. Vizelés kezdetén a hólyag tályékon furcsa csípő érzést érzek, és vizelés végeztével is olyan, mintha még nem ürült volna ki a hólyagom. ha egy kicsit is iszok már teltnek érzem a hólyagom és kellemetlen érzést érzek a húgyhólyag környékén, valamint nyomásra érzékeny. Elmentem urológiára, ahol katéteres vizsgálattal nem mutattak ki baktériumot és gombát se a vizeletemben. Ezután nőgyógyászati vizsgálatra mentem, ahol streptococcus agalactiae baktériumot találtak a kenetben. Erre kaptam antibiotikumot. Visszamentem a nőgyógyászhoz, aki megállapította vizsgálat után, hogy tünetmentes vagyok, nincs baktérium, csak a normál hüvelyflórát kell visszaállítani, erre is kaptam gynoflor kúpot, amitől elvileg az is helyreáll, de a vizelési panaszaim még ugyanúgy jelentkeznek és nem múlnak el!! Már mindent végigpróbáltam ,iszok gyógyteákat, szedem a tőzegáfonya kapszulát és D-mannóz port is, de már 3 hónapja ugyanolyan kellemetlen. Kérem, ha van ideje olvassa el levelemet és segítsen nekem, mert már tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek, életemet is megkeserítik a mindennapos panaszok és az állandó kellemetlen érzés. Gondolom ha baktérium okozná a csípést akkor azt az antibiotikum kiírtotta volna, ezért nem tudom mi lehet az oka az állandó kellemetlen hugyúti érzésnek és a csípő vizelésnek. Ezért szeretnék segítséget kérni, hoyg mire gyanakodjak.Mi más okozhat ilyen tüneteket? És milyen vizsgálatok szükségesek a kimutatásához?

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a csípős vizelet témában

        Nagyon fontos lenne tisztázni, hogy a partnerét is kiekezelték e, mert hiába a negatív tenyésztés, mindig ott van a lehetősége az újra fertőzésnek. Ha ez tisztázódott, és még mindig vannak tünetei, szerintem hólyag tükrözés sem ártana, kizárandó egyébb bajt. De mindezek előtt egy hasi ultrahang vizsgálatot csináltasson telt hólyaggal.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 15., 20:43; Megválaszolva: 2011. március 17., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés