Remény

T.Doktornő/úr, Ma voltam urulogiai vizsgálaton /nem volt panaszom/ a jobb herémbe egy 1 cm-es csomót találtak ultrahangal. Más vizsgálatokra még most kell mennem, de 90%ra mondták hogy a herét ki kell operálni. Ez valoban ennyire biztos, ha csomó van, akkor csak ez a megoldás jöhet szóba? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza here témában

Ilyen esetekben kötelező a tumormarkerek levétele, mellkas rtg. és hasi UH (és kötelező módon CT! ) készítése. Amennyiben valóban a herében, és nem járulékos szervekben (mellékhere) igazolódott a csomó úgy valóban herefeltárás a megoldás.

Lelkileg készüljön fel a here eltávolítására.

A dolog lelki vonzata a nehezebb, egy férfi nagyon nehezen él megy egy ilyen helyzetet, de alá kell húznom a tényt, hogy az életéről is lehet szó.

Nehéz feldolgozni azt is hogy semmilyen panasza nincs és a következő pillanatban el akarják távolítani a heréjét.

Mindenképpen ajánlom hogy vesse alá magát a vizsgálatoknak és a műtétnek, a herét később protézissel lehet pótolni, a férfiasságát pedig nem fogja elveszíteni.

Kérdés: 2011. március 03., 23:46; Megválaszolva: 2011. március 06., 08:31
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Megduzzadt herezacskó
Fáj a jobb herém
Üdvözletem Doktor Úr! Egy 18 éves fiatalember vagyok,egy kérdésem lenne illetve a panaszom. Tegnap este arra keltem fel nyomja valami a jobb herém és...
Jobb (mellék) herén 7-8mm...
Tisztelt Doktor Úr! A jobb herém hátsó felső részében, gondolom a mellékherémen van egy érzetre 7-8 mm nagyságú „mogyoró” formájú valami....
kezeletlen vízsérv
Jó napot kívánok! A kisfiammal (novemben tölti be a 6. életévét) kapcsolatban lenne kérdésem. 2020 márciusban vettük észre hogy a jobb oldali...
Torsio Testis
Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon keresztül állt fent torsio testis. A coronavirus miatt nem műtötték meg. Manualis detorquatio-t hajtottam végre...