Elkerülhető a herevisszér műtét?

Tisztelt Doktor Úr! Elmentem urológushoz, aki megállapította, hogy herevisszér tágulatom van a bal herémben, de már a jobb herémben is kezdődik. Ő egyedül a műtétet javasolja altatásban. Alternatív gyógymód létezik erre a betegségre? Esetleg lézeres műtét vagy injekciózás? Próbálom elkerülni a műtétet.Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza herevisszér témában

Tisztelt Kérdező!

A műtét jelent egyedül végleges megoldást. Az injekciózás hatásossága és nehezen kontrollálhatósága miatt veszélyes. Mivel egy fokozatosan romló állapotról lehet szó, ami akár a here működését is veszélyezteti a kis műtéti bevatakozástól ne aggódjon.

Kérdés: 2011. február 19., 18:50; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:34
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Hereprobléma - varicocele?
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdéskörrel kapcsolatosan kérném segítségét. Maga a probléma (Ha nevezhetem annak) már több éve fennáll...
Here problémák
Üdv! Engem 11 évesen műtöttek herevisszér tágulattal. A bal herezacskóm nagyobb volt mint a jobb mert a here környékén erek voltak. Akkor ezt...
Hereviszér műtét után
3 hete volt hereviszér műtétem. A sebem szépen begyógyult. A herém még érzékenyebb, mint a műtét előtt volt. Ez meddig fog tartani? A másik...
herevisszér műtét után
Tisztelt Doktornő / Úr! Március elején hajtottak végre rajtam baloldali herevisszér műtétet. Azóta eltelt ugye több, mint 4 hónap, de még mindig...
herevisszér
Herevisszér műtét után vagyok már több mint egy hete. A bal herém amiben volt a visszér lényegesen meg nagyobbodott. Hát duplája nem lett. Azt...