Hypospadiasis

Üdvözlöm! Kisfiam hypospadiasissal született, húgycsöve kb.5mm-el van lejjebb.Görbület még nincs, normális vastagságban, ívben, de nem előre pisil.Gyermeksebészünk szerint a hímvessző kissé megvan csavarodva.Kisfiam 2 és fél éves.Tanácsot szeretnék kérni, hogy indokolt-e a műtét az ő esetében! Ha igen, korrekciós beavatkozás lenne nála, vagy komoly húgycsőműtét? Műtét utáni szövődmény alakulhat ki? Még érdeklődnék, hogy emiatt jár-e nekünk emelt családi pótlék? Ha igen visszamenőleg igényelhetem-e az elmúlt időszakot? A választ előre is köszönöm, tisztelettel: Egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hypospadiasis témában

Tisztelt Kérdező4

Jár az emelt családi pótlék, de visszamenőleg nem lehet igényel. A húgycső rekonstrukciója valóban indokolt, aminek a leggyakoribb szövődménya a fistula, amikor apró járaton át is ürül vizelet. A rekonstrukció egyre nehezebb, ahogy nő a gyermek. Javaslom keressenek fel urológiai műtétekben járatos gyermeksebészetet.

Kérdés: 2011. január 14., 14:42; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:15
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
Medencefenék izmok vizsgálata...
Szép napot kívánok! Az lenne a kérdésem hogy milyen szakorvoshoz forduljak hogy ha szeretném kideríteni hogy a medencefenék izmaim vagy - lehet...
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?