• Újból kialakult vesekő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Kocsis Úr! Édesanyámat tavaly 3/4 évig az urológiára és emiatt a kardiológiára hordtam. Szepszissel induló vesekőképződése miatt. Sajnos neuropáthiája (állitólag ez, mert genetikailag nem volt előtte a családunkban) okozza rá a hajlamot, mivel nem sokat tud mozogni, itthon tavaly óta a botot felváltota a járókeret. Most jan. 8-án reggel újra vese-jellegű panaszok jelentkeztek. Sürgősségin 4 órát vizsgálták, ismét újra találtak 4 követ (6-8-6 mm-eseket). Nagyon elkeseredtem, mert tavaly 3 lapar.mútét és 2 kőzúzás volt, most ismét folytatódik, azaz kezdődik ez a rémtörténet. Ki-be hordtam a kórházba, szabadság, betegállomány idejében oldottam meg. Tegnap orvossal már nem találkoztam, csak most fogok. Tavaly nov. elején voltunk kontrollon, akkor a doktor is azt mondta, hogy már nem lesz több műtét, ő mindent megtett, anyukám sok gyötrésen volt már akkora túl.Betartjuk a folyadékfogyasztást, amit ön ajánlott táplálkozásra is figyelünk, szedjük a Magne B6-ot is. Mivel tudna engem megvigasztalni, mire számíthatok, tényleg ez így lesz ezentúl, míg el nem veszítem, a veséje ezektől nem fog működni és ebben hal meg.Már én is teljesen ki vagyok idegileg.Szeretném, ha sürgősen válaszolna. Üdvözlettel: Odri(biztos emlékszik kérdéseimre, sorozatban írtam Önnek!).

        Dr. Kocsis István válasza a urológia témában

        Tisztelt Olvasónk! Megértem, hogy tehetetlennek érzi magát, de sajnos leírása alapján a legjobb ellátás és szükséges teendők betartása ellenére édesanyjának kiújulnak a kövei. Ez egy végtelen türelmet és megértést igénylő helyzet, aminek igazából jó és végleges megoldása nincs. A legtöbb, amit tehet, hogy rábízzák magukat édesanyja kezelőorvosára. Aggodalma amiatt alaptalan, hogy édesanyja veséje a kövektől illetve a kezeléstől tönkremenne.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 11., 07:10; Megválaszolva: 2011. január 21., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés