Röntgent, meddőség

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy ha sokszor érte röntgensugárzás a genitáliáimat, akkor azok funkcionálisan károsodhatnak-e, vagyis a spermiumtermelésben okozhat-e zavart, illetve okozhat e meddőséget. Körülbelül. 5 évvel ezelőtt egy csontelváltozás miatt sokszor (legalább 30-40 alkalommal az öt éven keresztül) röntgenezték a medencémet, és csak egy-két alkalommal tettek a lágy részekre ólomvédőt. Van-e okom félni? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza röntgen témában

Tisztelt Olvasónk!

Nincs oka az aggodalomra, a modern diagnosztikus röntgenek által leadott dózis minimális.

Kérdés: 2011. január 07., 20:16; Megválaszolva: 2011. január 20., 09:25
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.