• Felfázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, mert nem tudom miért vagyok rendszeresen felfázva. Még évekkel ezelőtt kezdődött a probléma, úgy 5 éve, amikor először tapasztaltam a felfázás tüneteit. Azóta egyre gyakrabban jelentkezik. Ilyenkor ugye folyamatosan úgy érzem, hogy wc-re kell mennem, és fáj, éget a pisilés. Mostanság egy kicsit véres is szokott ilyenkor lenni a vizeletem. Régebben évente 1, max 2 ilyen eset volt, idén viszont már nem is tudom megmondani, hogy mennyi. Rendszeresen sok folyadékot fogyasztok, napi 3 liter körül átlagosan. Mióta először felfáztam fokozottan odafigyelek, hogy ne legyen kinn a derekam, és ne fázzak meg. Igazából nem is társul megfázással, vagy bármilyen más tünettel a felfázás. A nőgyógyászom csak annyit tudott mondani még régebben, hogy igyak sok folyadékot (de az szerintem elég, amennyit fogyasztok), illetve hogy igyak gyógyteát, csalánt, meg cickafarkfüvet, meg ilyeneket, de soha nem küldött további vizsgálatokra. Van valami hatékonyabb megoldás? Mert eddig nekem csak az segített, hogy 1 óra alatt annyi folyadékot gyömöszöltem magamban, míg éppen nem hánytam, és az "átmossa" a húgyutakat, és így mérséklődnek a tünetek, de gondolom van ennek valami szakszerűbb módja is. Mit lehet tenni, hogy ne fázzak fel ilyen könnyen? Sokszor már akkor jelentkeznek a tünetek, ha egy-egy nap mondjuk hosszabb utazás miatt nem iszom eleget. Kérem segítsen! Üdvüzlettel

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a vizelet témában

        Én mindenképpen azt javaslom keressen fel egy urológiai szakrendelést, hiszen a visszatérő húgyuti fertőzéseknek általában konkrét oka van, a fertőzés pedig csak egy "tünet" (kövesség, kisebb fejlődési rendellenesség stb).


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 28., 21:34; Megválaszolva: 2010. december 29., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: