Mi lehet a probléma?

Jó napot kívánok! Fiatal, 24 éves srác vagyok. Nemrégiben (kb. 1 hónapja) észrevettem, hogy a vizeletem nem olyan, mint szokott lenni, sötét és üledékes volt. Megkérdeztem a párom is, ő is így látta, szóval elmentünk orvoshoz. A doktor úr kérte, hogy adjak le vizeletmintát a laborban. Aznap, amikor voltam (csütörtök) , majd a következő hét első három napján. Sajnos beigazolódott, amitől tartottunk: vér volt a vizeletemben. A négy eredmény sorrendben: 67-13-20-20 vvt/hpf Minden más rendben volt, ami még fontos lehet, hogy nem csípet vizeléskor, csak néha. A doktor úr elküldött ultrahangra, ahol megvizsgálták a veséimet, a húgyhólyagomat, a prosztatámat, és mindent rendben találtak. Eztán jött a röntgen. A leleten ez áll: Kőgyanús árnyék nem látható. Eztán el kellett mennem egy kontrasztanyagos vizsgálatra, az urográfián, ahol szintén mindent rendben találtak. A doktor úr a biztonság kedvéért csinált egy húgyhólyag tükrözést, ahol szintén mindent rendben talált. A dolog most úgy áll, hogy január közepén le kell adnom egy reggeli első, február közepén pedig egy fokozott terhelés utáni vizeletet. Szóval elméletileg minden rendben van: a veséim, a húgyhólyagom, a prosztatám, kövem sincs. Mégis azt vettem észre, hogy még mindig sötétebb és üledékes a vizeletem, úgy tűnik, hogy még mindig van benne vér. Viszont ami változott az eddigiekhez képest, hogy mostmár csíp is. Először azt hittem, hogy csak egy kis felfázás, de az nem tart ki egy hónapig. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza vizelet témában

Tisztelt Olvasónk!

A vizelet színe, szaga elsősorban a koncentrációjától függ. A szükségesnél kevesebb folyadék bevitele esetén ilyen történhet. Stresszes időszakban elfelejtünk inni, emellett fokozottabb a kiválasztás is. A koncentrált vizelet nyomán, különösen, ha valaki nagyon figyeli, égető érzés is jelentkezhet (úgy szoktak fogalmazni, hogy kicsit "éget") . A vizeletben intenzív fizakai munka illetve sportolás után megjelenhetnek vörösvértestek. Az Önnél elvégzett vizsgálatok nem igazoltak olyan eltérést, amely aggodalomra adna okot. Javaslok bő folyadékfogyasztást, (napi 2 liter) és panaszai szűnni fognak.

Kérdés: 2010. december 26., 21:09; Megválaszolva: 2010. december 29., 15:20
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma