• Urológiai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértő Úr! Már sokszor érdeklődtem anyukám 3/4 éves urológiai műtéteiről portáljukon. (2 kőzúzás, 3 laparoszkópos műtét volt) Egyébként már 5 éve neuropátiával él, amely sok fájdalom és mozgásképtelenséggel jár. Ezek a műtétek tovább gyengítették az állapotát. A kezelőorvosunk a táplálkozásra vonatkozóan nem mondott semmit, azaz az új szakorvosi javaslat már nem a táplálkozásra vonatkozott, hanem, hogy szedjük a Magne B6-ot. Anyukámnak a legkeményebb fajta: kalcium-oxalát típusú, beékelődött kövei voltak. Szeretném megkérdezni, hogy valóban nem kell figyelni az ételek minőségére a megelőzést illetően, mert szeretnénk elkerülni, ha lehetséges a kövek kialakulását. Szedjük a Magne B6-ot. Amennyiben fontos még emellett is a táplálkozásra figyelés, kérném tanácsát, hogy milyen ételeket kell kerülnünk. Üdv.:Odri

        Dr. Kocsis István válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk! A táplálkozás valóban befolyásolhatja a kőképződést. A magneB6 szedése sokat jelent, a magnézium gátolja a kőképződést. Emellett fontos a bő folyadékfogysztás - reggel különösen a zöld tea - a bevitel legalább napi két liter legyen. Lefekvés előtt fél liter - mert éjjel a vizelet bekoncentrálódik. Érdemes csökkenteni a magas calcium vagy D vitamin tartalmú tápanyagok fogyasztását Pl.: tej, sajt, túró, joghurt, banán, zöld saláta, hering. A sok oxálsavat tartalmazó tápanyag bevitelét is érdemes csökkenteni: paradicsom, sóska, spenót. A magnézium tartalmú tápanyagok jók: rizs, fehérbab, borsó, hús, hal, burgonya, gyümölcs, főzelékek, csipkeszörp, meggyszörp. Különösen jók az alkalizáló, magnézium tartalmú vizek: Zsóri, Csevice, Parádi, Bikszádi. Ezekből érdemes évente két, egy hónapos ivókúrát tartani.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 16., 22:23; Megválaszolva: 2010. december 23., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés