Spermatogram 2

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm előző válaszát. (Kérdésem ez volt: Férjem spermatogramm eredménye: 3ml.norm.viszkoz, norm.csepfolyósodás 40M/ml Morfológia: 50%-a norm. 30%-a gyors progresszív 10%-a diszkinetikus lassú 60%-a immobil Esszerint Asthenozoospermia a diagnózis. De gyanús nekem, hogy 2 nap eltelt a mintaadás és vizsgálat közt.Ez befolyásolhatja az eredmény hitelességét? ) A helyzet az, hogy azért gyanús nekem, mert júli 29én volt a mintaadás és aug.18án mikor ellenőrzésre mentünk a nőgyógyászomhoz, ő adott egy leletet, amin csak az ANTSZ eredmény volt látható és hogy a vizsgálat dátuma júli 31.Közel 1, 5hónap múlva sikerült férjemnek a fizikális vizsgálatra bejutni amikor a már leírt lelet eredményt kapta.Ha még a mintaadás napján megcsinálták a vizsgálatot akkor a nőgyógyásznál miért nem volt látható az ANTSZ eredmény mellett.Felháborító amit velünk betegekkel művelnek.Pedig gyermekért küzdünk mégis semmibe vesznek. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Csanádi Gábor válasza spermatogram témában

Valószínűleg azért nem volt a nőgyógyásznál az andrológiai lelet, mert az teljesen más jellegű laborvizsgálat, illetve az andrológiai vélemény kialakításához szükséges a betegvizsgálat is. Tehát az andrológiai vizsgálat nem egy egyszerű laboreredmény, hanem egy másik szakma komplex szakvéleménye. Az Ön által leírtak alapján a mintaleadás és a vizsgálat idejének összefüggéseire következtetni nem lehet.

Kérdés: 2010. szeptember 23., 08:35; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 08:23
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
meddőség,
Tisztelt doktor úr! 2éve próbálkozunk. Sajnos eddig sikertelenül. 2 hónapja találtak nálam miómát. A párom most volt sperma vizsgálaton. Az...
nem esek teherbe
Tisztelt dr.úr. elváltam az elsö házasságombol van 3.rom gyermekem. most 3.éve eggyütt élek az élettársammal, de nem esek tölle teherbe.neki még...
Értékek
Dr.Csanádi Gábor Úrnak. Kérdésére válaszolva: Normospermia után valóban Pct teszt következett közepes eredménnyel.Ezek után ondótenyésztés...
Jó az eredményem?
Kedves doktor úr doktor nő! Szeretném megkérdezni hogy jók e az eredményeim.? Kisbabát szeretnénk a párommal.? Makroszkópos vizsgálat:...
Andrológiai kérdés folytatása
Tisztelt Doktor! Az én férjem kapott Merional -kúrát. Ma voltunk az urológusnál, kontrollon. Sokáig nézegette a mikroszkópot, mire kimondta, h...