• Herebiopsia eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! A férjem nemrég varicocelectomián és herebiopsián esett át. Most kaptuk meg a szövettani eredményt, de az urológus orvosunk igazából semmit nem mondott róla. Szövettani eredmény: Csökkent értékű spermatogenesist mutató herecsatornák között atrophiasak is megfigyelhetők. Leidighsejtes gócok láthatók. Mit jelent ez az eredmény? Az orvos most írt fel a férjemnek Andriol Testocaps kapszulát, mert a tesztoszteron szintje is az alsó érték határán volt. (Korábban Clostilbegytet szedett 3 hónapig.) Sajnos a spermavizsgálat eredménye is rossz volt, emiatt került a műtétre sor. 2006-ban 25 mill/ml. volt, de az idén az egész mintában csak 5 db hímivarsejt volt látható, és az is defomált. Az Andriol kapszula szedése után helyreállhat a hímivarsejt képződés? Természetes úton lehet gyermekünk ilyen eredményekkel? Előre is köszönöm válaszát! 2010-09-18 11:40 Tesztoszteron pótlástól nem várható jótékony eredmény, javaslom, hogy ne is szedje. A szövettan eredménye így kevés, szükség lenne az un. Johnsen score érték megadására is, illetve, hogy melyik oldalról jött ki ez az eredmény. Mielőbb érdemes lenne andrológust (nem "sima" urológust) fölkeresniük. Nem kizárt, hogy a herék spermatermelő állományának fokozatos tönkremeneteléről van szó, így az idő sürget! 2010-09-22 09:12 Üdvözlettel: Dr. Csanádi Gábor, urológus, andrológus Kedves doktor úr! Köszönöm szépen a választ, de ez még jobban elbizonytalanított. Ugyanis az Andriol kapszulát urológus-andrológus orvos írta fel. A mintát bal heréből vették. A Johnsen score érték nincs feltüntetve a leleten. Mit tegyünk?

        Dr. Csanádi Gábor válasza a here témában

        Ezek után érdekelne, hol történt mindez illetve, hogy a másik heréből is történt-e mintavétel és annak mi az eredménye?


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 21:38; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés