• Baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Férjemmel már 2 éve,hogy babát szeretnénk.Kiderült,hogy férjem spermájában nincs spermium.Andro-gélt kapott,mert alacsony volt a hormonszintje. PRL:168,5 mIU/l Tesztoszteron:5,6 nmol/l FSH:0.4 LH:0.1 U/l 3 hónap múlva a kontroll még alacsonyabb hormonszintet mutatott.Továbbküldték endokrinológushoz. Az MRI eredménye:A hypophisys regioban térfoglalás nem látható,partialis empty sella,ill. hipophysis nyél megtöretés látható. Újabb vérvétel eredménye: Ozmalalitás 284 mosmol/kg TSH:0.669 mU/l Szabad T4 18,79 pmol/l LH:1,7 U/l Prolaktin:30,95 H ng/ml FSH:1,4 L U/l kortizol:479,7 nmol/l ACTH:14,7 pg/ml növekedési hormon /hGh/:0,05 A ng/ml inzulin-like növ. faktor 107,00 L ng/ml szabad T3:5,82 pmol/l A szakorvos fertilitási igény miatt tesztoszteron és gonadotropin pótlását javasolta,inj. formában. Elnézést,hogy ilyen hosszan írtam,de csak így teljes a kép az Ön számára is.Kérdésem az lenne,hogy a Doktornő szerint várható javulás az inj. kúrával?Van remény,hogy természetes úton legyen gyerekünk?Mennyire kóros ez a vérkép? Válaszát előre is köszönöm:"egy aggódó feleség"

        Dr. Csanádi Gábor válasza a andrológia témában

        Érdemes lenne látni a labor által kiadott "normál értéktartomány-t" is, hiszen ez módszer és gép beállítás szerint különböző lehet. Mindenesetre agyalapi mirigy működési zavarra utaló adatok láthatóak. Csak az injekciós kúrától várható eredmény, illetve ki kellene egészíteni egy genetikai vizsgálattal (minimum kariotípus ill. Y kromoszóma mikrodeléció) is.


        Dr. Csanádi Gábor
        urológus, andrológus

        Dr. Csanádi Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 11:25; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés