Vérvizelés-nefrológia?

Jó napot! Krónikus feflázásban szenvedek, ami egyre sűrűbben, hírtelen szokott előjönni. Már 6 év alatt 3* pisiltem véreset. A ledurvább tegnap volt, ahol legalább 5 órán keresztül tartott. Mindig kapok rá antibiotikumot. Most 5 napig kell szednem 500 mg-os Cifloxint. Az egyik kolléganőm nagyjából látja mennyit szenvedek ezzel a felfázással. Szerinte nekem nefrológushoz kell már mennem, ha ennyiszer véreset pisilek. Valóban én is nagyon féltem a veséimet. Látott már urulógus, családorvos, eddig senki nem mondta a nefrológiát, igaz látszik, hogy rohannak és nem is igazán követik a kórtörténetemet. Felírják a gyógyszert és kész. Valóban érdemes lenne elmenni a nefrológiára? Ha igen, ott milyen vizsgálatokra számíthatok? Egy hete voltam vérvételen, ott szerencsére jók voltak a vese értékei, bár akkor még a vizelet eredménye is tökéletes volt. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

Kedves hölgyem! A húgyúti fertőzésekkel az urológusok foglalkoznak inkább, nem a nephrológusok. A nephrológusok a vese olyan betegségeivel foglalkoznak, mint a veseelégtelenség, a vese autoimmun vagy egyéb gyulladása, vese eredetű magas vérnyomás, stb. A visszatérő húgyúti fertőzések miatt én inkább egy nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, mert lehet, hogy a hüvelyből felszálló fertőzés okozza. Hosszú távon fogyaszthat tőzegáfonyát, kisvirágú füzike teát, különösen figyeljen oda az aktus előtti és utáni hólyagürítésre és tisztálkodásra.

Kérdés: 2010. szeptember 10., 08:34; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 11:09
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Csökkent libidó
Üdvözlöm, 32 éves férfi vagyok, egy ideje nagyon lecsökkent a libidóm, és erekciós problémák is állandóak, ritkán hőhullám. Kértem egy férfi...
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?