Hólyaghurut régóta

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Már 3 éve küszködök a hólyaghuruttal, eleinte csak 9-10 havonta jött ki, de mostanában sajnos egyre gyakrabban.( És ezzel párhuzamossal a hüvelygombával is jelentkezik). Rendszeresen járok urológiára, (szedtem Urovaxumot, meg tőzegáfonyát is) és nőgyógyászaton is voltam, ahol azt mondták, nem látnak semmi olyan elváltozást, ami indokolná a gyakori húgyúti problémáimat. Azóta sűrűsödtek a panaszaim, mióta a mostani párommal vagyok. Először 2009 szeptemberében volt egy hólyaghurutom, és utána megjelentek a combomon, és hüvely körül kiütések, amiről kiderült, hogy herpesz. Azután januárban ismét hólyaghurutot állapítottak meg, és ezt követte a hüvelygomba. És most júliusban ismét, annyi különbséggel, hogy most a páromnak is voltak gombás kiütései, amire mind a ketten kaptunk gyógyszert. Egyébként fogamzásgátlót szedek, de a mostani problémánk után óvszerrel szeretkeztünk, de az első óvszer nélküli együttlét után ismét érzem a gyakori vizelési ingert, és a csípő, kellemetlen érzést. Lehet, hogy ő a hordozó, és nála is kéne keresni a bajt? (már volt vizelet leoltása márciusban, ami negatív lett) A higiéniára már nagyon figyelünk. El vagyok keseredve, és nem tudom, kihez kéne fordulnunk, vagy mi lenne a megoldás. Már minden vizsgálatot bevállalnék, csak legyen már vége. Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szegedi Krisztián válasza a húgyúti fertőzés témában

Valóban sokszor a partner nem kellő tisztasága miatt jelentkeznek ilyen jellegű megbetegedések. A fityma bellemeze mögött felhalmozódó váladék (smegma) ideális körülményeket biztosít többféle kórokozó számára (gombák, baktériumok). Ezért főleg az Ön esetében, de ez amúgy mindenkire vonatkozik, együttlét előtt követelje meg párjától a tisztálkodást. Tekintettel a herpeses előzményre javasolnék egy Chlamydia szűrést, illetve, ha már úgyis átesik a mintavételen, egy teljes úgynevezett STD panel (nemi úton terjedő betegégek- ang. röv.) levételét.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 12:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:14
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?