• Herebántalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem Rengeteget ülök ,a nap nagy részében így helyezkedek el ,és sokat dohányzom viszonylag ,mentolos és normál cigaretta váltakozva ,és Kávézom. Az lenne a problémám hogy a heréim felé kényelmetlenséget irritációt néha ingert és néha fájdalmat érzek úgy egy hete. Leginkább az irritáció és az inger a jellemző. A derekam szokott fájni időközönként egész enyhén (ez már korábban is jelen volt) ,a lágyékom felé és a lábaim felső részén is. Van mikor teljesen tünetmentes ,van mikor egyenesen fáj ,a heréim felületén (oldalán) semmiféle elváltozást nem tapintok ,csak érzékenyebbek és hol nagyobbak valmivel ,hol normálisan kissebbek ez váltakozik egy ideje kissebb mértékben. A herezacskóm mérsékelten vöröses színű. Viszonylag sokszor járok wc-re ,van mikor vizeléskor csípő érzés jelentkezik,néha fájdalom is pl. sok vizelet benntartása után (ez egy másik panasz ami a Herebántalmaim előtt is fennált mérsékelten). Szekszuális problémám nem igazán adódott ,egy ideje viszont kevés a spermán és az ejakuláció megváltozott valamelyest úgy érzem gyengébb valamivel.Talán mintha egy kicsivel alább is hagyott volna a vágy ,ám a megfelelő alkalomkor azzal semmiféle probléma nincs sőt tökéletes. Egy másik probléma miatt (Reflux ,Hasfájás/égés) voltam teljes hasi ultrahangon ahol megállapították hogy a Prosztatám nincs megnagyobbodva ,a májam enyhén nagyobb és kerek szélű ,a Lépem is nagyobb kicsivel , valamint a bal Vesémen található egy 15 mm-es ciszta. Vizeletet is adtam le az orvos utasítására ,melyben idézem "semmi kórosat" nem találtak. Végül megemlíteném elég sokat van hőemelkedésem 37.2 - 37.4 között amit úgy magyaráztak nekem ki ,hogy az időjárásbeli hőmérséklet változás-ingadozás idézi elő ,és hogy fiatal embereknél ez teljesen természetes ,a leg alacsonyabb amit mértem ezen időszakban az 36.2 volt ,egész pontos adattal nem rendelkezem hogy mennyire gyakori a hőemelkdés mivel nem mérem minden nap. Affelől érdeklődnék ezúton hogy mi bajom lehet mégis ,természetesen orvoshoz elmegyek ám arra csak később kerülhet sor ,időpont egyeztetés miatt. Esetleg lehetséges hogy valamelyik belsőszervem idéz elő Herékbe és környékére sugárzó diszkomfortot/fájást ,vagy ez az egész urológiai problémára utalhat ? Lehet fertőzés vagy nemi betegség ? Előre is köszönettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a herefájdalom témában

        Kedves Kérdező! A heretájéki fájdalom, vörösség, hőemelkedés, a vizelési panaszok felvetik a gyulladás gyanúját, ezért mielőbb szükséges urológiai szakvizsgálat, fizikális vizsgálat, vizeletvizsgálat és a here ultrahangos vizsgálata javasolt, ez után lehet véleményt mondani.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 00:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés